Rusya masum değil

Suriye'nin, jetimizi Rus füzesiyle vurduğu öne sürüldü, gözler Rusya'ya çevrildi. DSP lideri Masum Türker ise ilginç bir iddiada bulundu: Uçağı, Rus savaş gemisi 'Amiral Çabanenko' vurdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2012 Güncelleme 27 Haziran 2012, 00:57
Rusya masum değil

İÇİNDEKİLER

'Jet' krizde ikinci perde açıldı! Suriye'nin düşürdüğü keşif uçağımızın Rusya tarafından vurulduğu iddia edildi. 22 Haziran'da keşif uçağımız, Lazkiye açıklarında Suriye tarafından, "sınır ihlali yapıldığı" gerekçesiyle düşürüldü. Türkiye uçak kriziyle ilgili hem diplomatik hem de askeri anlamda düğmeye bastı. Suriye'ye verilecek cevap merakla beklenirken DSP Genel Başkanı Masum Türker, dün şok bir iddiada bulundu, Türker, "Uçağımızı Rusya vurdu" dedi.

"FÜZE AMİRAL ÇABANENKO'DAN"
DSP lideri, Türkiye ve Suriye arasındaki gerilim artınca, Rusya'nın 2 savaş gemisi ve 1 fırkateyni Lazkiye Limanı'na gönderdiğine dikkat çekti. Gemilerden birinin adının "Amiral Çabanenko", diğerinin ise "Simetlivıy" olduğunu belirten Türker, düşürülen jetimizin de Rus gemilerine yönelik keşif amacıyla bölgede uçuş yaptığını öne sürdü.

'POLİTİKA ÇALIŞTIK'
Türker, "Gemilerden Amiral Çapanenko, hem radar hem de füze donanımına sahip. Bu bilgiyi nereden aldığımızı sormayın, birazcık dış politika çalıştık" dedi. Rusya ise iddialar üzerine ilginç bir açıklama yaptı. Suriye'yi savunan Rus Dışişleri Bakanlığı, "Olaya provokasyon veya kasıtlı davranış gibi bakılmamalı" ifadesini kullandı.