Ay-Yıldızlı mesaj

Önceki gün Yenikapı’da düzenlenen tarihi miting, yıldızların katılımıyla daha da anlamlandı. Ünlüler, tüm dost ve düşmanlarımıza ‘Birlikte çok güçlüyüz’ mesajını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2016 Güncelleme 09 Ağustos 2016, 02:25
Ay-Yıldızlı mesaj

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Önceki gün Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde tüm dünyaya 'millet iradesi'nin her şeyden önce geldiği bir kez daha gösterildi. FETÖ'ye milyonlarca vatanseverin yanı sıra bir tokat da ünlülerden geldi. Yıldızlar, Türk bayraklarıyla gelincik tarlasına dönen alandan birlik ve beraberlik mesajı verdi.

VATANDAŞTAN ALKIŞ...
Türk hayranlarının yanı sıra dünya çapında da çok sayıda takipçisi olan ünlüler, mitingde çekilen fotoğrafları da sosyal medyada 'Gün birlik olma günü', 'Birlikte çok güzeliz' etiketiyle paylaştı. Yıldızlar, hain darbecilerin Türkiye üzerindeki kirli emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini tüm dünyaya göstermiş oldu. Ünlü sanatçılar, dosta düşmana verdikleri Ay-Yıldızlı mesajlarla hayranlarının gözünde bir kez daha devleşti.

BAŞKOMUTAN'A CANIM FEDA
Miting alanına oğlu İdo ile giden İbrahim Tatlıses, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana geldi. Cumhurbaşkanımız'a "Başkomutanım size canım feda" diyen İmparator, oldukça duygulandı. İbo, miting sonrası da "Türk bayrağını üstümüze yorgan yaptık. Bir daha böyle bir şey yaşanmaması için miting alanına gittik. Halkımızın ellerinden öpüyorum" diye konuştu.

CAN'DAN DESTEK
Sibel Can, şöyle konuştu: "Yıllardır arzuladığımız bu tabloya bugün Yenikapı'da şahitlik etmek beni çok mutlu etti. Birbirimize hiç olmadığı kadar sarıldık. Darbe devri artık kapanmıştır."



Mitingin en coşkulu isimlerinin başında Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu geldi. İkili, bayrakları hiç bırakmadı.



Güçlükle ayakta durmasına rağmen mitinge giden Zerrin Özer, "Cumhurbaşkanımız'ı yalnız bırakmadık. Çok güçlü bir ülkeyiz. Diğer ülkeler bizi örnek alsın" diye konuştu.



İpek Açar'la poz veren Hülya Koçyiğit şöyle dedi: "Bu bir milattır. Tüm dünyaya birleştiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Bugün, genç nesillere örneğiz."



Tarihi mitinge katılan Demet Akbağ ve Nilgün Belgün, vatandaşlarla birlikte demokrasi bayramını kutladıklarını söyledi.


ÜNLÜLER NE DEDİ

♦ Kenan İmirzalıoğlu: Buradaki tabloyu görenler umarım bu ülkenin yıkılmaz bir bütün olduğunu anlamıştır. Burada olmaktan, tarihe tanıklık etmekten ve bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyorum.

♦ Emel Sayın : Canım Türkiyem, güzel ülkem. Senin için tek yürek olduk. Biz böyle mutluyuz, biz birlikte çok güzeliz.

♦ Ajda Pekkan : Demokrasi yolunda hayat boyu verdiğimiz mücadele her zaman sürecek. Benim öğrendiğim şudur ki, biz birlikte çok güzeliz.

♦ Kıvanç Tatlıtuğ: Hiçbir güç ülkemizi yıkamaz. Birlikte olduğumuz sürece bize hiçbir şey olmaz.

♦ Halit Ergenç: Tüm siyasi görüşleri ve ideolojileri bir tarafta bırakarak tüm halkımız gibi meydanlardaydık.

♦ Özcan Deniz: 2000'li yıllardan sonra Türkiye'nin yükselişi dünyayı rahatsız etti. Ve bugün en büyük birlik oluştu. Artık yeni Türkiye var.

♦ Tuba Büyüküstün: Birleştikçe çoğalacağız, barıştıkça güçleneceğiz. Umudum; bugünün, Cumhuriyetimiz ve demokrasinin yükselişi için milat olması.

♦ Halit Ergenç: Tüm siyasi görüşleri ve ideolojileri bir tarafta bırakarak tüm halkımız gibi meydanlardaydık.

♦ Esra Erol : Hepimizin tek bir derdi var; o da vatanımız ve toprağımız. Vatan sevgisi, ruhları kurtaran en kuvvetli rüzgardır. Birlikte çok güzeliz.

♦ Gamze Özçelik : Vatanın varsa özgürsün, Hak'ka sevdalıysan korkusuzsun. Bizi kimse yıkamaz, yıkamayacak.

♦ Burak Özçivit : Bizi biz yapan; birlik, beraberlik ve kardeşliğin gücü... Bugüne kadar hep böyle geldik, bundan sonra da hep böyle dimdik, tek vatan, tek bayrak, tek millet olarak daha güçlü yürüyeceğiz.

♦ Fahriye Evcen: Türk milletinin en imrendiren yanı, yıllar yılı birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Sırt sırta verip, ne zaferler kazanmış, ne düşmanları tarihe gömmüş bu aziz millet. Bu ulusun çocukları çok iyi bilir. Türk'ün birlik olup aşamayacağı zorluk yoktur.



TÜRKİYE SEVDALISI
Tarihi mitingle ilgili gelen destek mesajları arasında en dikkat çekenlerden ikisi de Wilma Elles ile Almeda Abazi'ye aitti. Kerem Göğüş'le evlenip Türk vatandaşı olan Elles, mitingde çekilen fotoğrafını paylaşıp altına Türkçe ve Almanca şöyle yazdı: "5 milyon kişi şehitlerimizi anmak ve demokrasi için buradayız."

Arnavut vatandaşı olan ve 5 senedir ülkemizde yaşayan Almeda Abazi ise şu yorumu yaptı: "İkinci vatanım dediğim ve çok sevdiğim bu ülke ile tüm Türk halkının Allah yanında olsun. Sizi çok seviyorum. Bilin ki bütün Arnavutlar da Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman yanındadır."



SOSYETE DUYARSI Z KALMADI
Cemiyet hayatının önde gelen isimleri de önceki gün düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldı. Demet Sabancı Çetindoğan ve Ender Alkoçlar, milyonlarca vatandaşla miting alanında olmanın gururunu yaşadı. Feryal Gülman, Selma Türkeş, Selin İmer ve Arzu Sabancı gibi birçok sosyetik de sosyal medyada mitingle ilgili paylaşımda bulundu.