Altın'da siyaset var

70'incisi düzenlenen Altın Küre'ye; politika damga vurdu. Törende en büyük ödülü; çekimleri İstanbul'da yapılan 'Argo' aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2013 Güncelleme 15 Ocak 2013, 00:00
Altın’da siyaset var

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 70. kez düzenlenen ve Oscar'ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri, önceki akşam Beverly Hills Otel'indeki görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede; sanattan çok politika rüzgarı esti! Çekimleri İstanbul'da gerçekleştirilen ve Ben Affleck'in yönettiği "Argo", törende yıldızlaştı. 1979'daki İran İslami devrimi sırasında Kanada elçiliğinde hapis kalan 6 Amerikalı'nın ülkeden kurtarılmasını konu olan film; "en iyi film" ve "en iyi yönetmen" ödüllerini aldı. 12 dalda Altın Küre'ye aday olan Lincoln filmi ise hüsrana uğradı. Filmin anonsunu yapmak ise sahneye "Hillary Clinton'ın eşi" olarak davet edilen Bill Clinton'a düştü.

LINCOLN FİLMİNE TEK ÖDÜL
Törende; El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i yakalamak için düzenlenen operasyonu anlatan "Zero Dark Thirty"de CIA ajanını oynayan Jessica Chastain de "en iyi kadın oyuncu" seçildi. "En iyi erkek oyuncu" ise Lincoln filminin başrolündeki isim Daniel Day-Lewis'e gitti.

ŞOK iTiRAF

Gecede "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görülen Judie Foster; itirafıyla töreni unutulmaz kıldı. 50 yaşındaki ünlü yıldız, ilk kez eşcinsel olduğunu üstükapalı olsa da doğruladı. Foster; şunları söyledi: "Belki de taş devrinde de eşcinseldim. Zaten arkadaşlarım ve aileme cinsel tercihlerim hakkında hep dürüst oldum."

CESUR HALI
Kırmızı halıya Lopez, Kerr ve Klum gibi isimlerin seksi kostümleri damga vurdu

MELEK FARKI
Victoria's Secret'ın meleği Miranda Kerr, kırmızı halıda göz kamaştırdı. Geceye aktör eşi Orlando Bloom ile katılan Kerr, Dolce&Gabbana imzalı dekolte kıyafetiyle büyüledi.

HATLAR ORTADA!
Jennifer Lopez de kırmızı halının cesur yıldızlarındandı. Zuhair Murad imzalı bir kıyafet tercih eden Lopez, tüm vücut hatlarını gözler önüne seren kıyafetiyle gecenin en şık isimleri arasındaki yerini aldı.

GECENİN YILDIZLARI
En iyi kadın oyuncu: Jessica Chastain (Zero Dark Thirty)
En iyi erkek oyuncu: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Anne Hathaway (Les Miserables)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christoph Waltz (Django Unchained)
En iyi animasyon: Brave
En iyi senaryo: Quentin Tarantino (Django Unchained)
En iyi şarkı: Adele, (Skyfall)
Yabancı dilde en iyi film: Amour (Avusturya)

MÜZİKAL VEYA KOMEDİ
En iyi film: Les Miserables
En iyi kadın oyuncu: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
En iyi erkek oyuncu: Hugh Jackman (Les Miserables)

83 KARATLA REKOR KIRDI

Gecenin sunucusu aktris Amy Pohler, taktığı Chopard marka 83 karatlık pırlanta kolyeyle; en pahalı takıyı takan isimdi.