Her yeni yaş cinsel performansı etkiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2010 Güncelleme 19 Ekim 2010, 12:54
Her yeni yaş cinsel performansı etkiler

İÇİNDEKİLER

Focus Şok Dalga Akupunktur tedavisi empotansın çok önemli nedeni olarak gösterilen obezitenin ortaya çıkardığı olumsuzlukları ortadan kaldırmada da önemli bir işleve sahip. Çünkü Empotans erkeğin normal seks yapamayacak kadar penisin sertleşememesi sorunudur.
İktidarsızlığın önemli sebepleri arasında bulunan obezite ve buna paralel gelişen metabolik sendrom türleri; kolesterol yüksekliği hipertansiyon gibi etkenlerle penis arter çevresinde tıkanma yaratmaktadır. Bu durum şişman kişilerde özellikle karın ve bel çevresi normal değerler üzerinde seyreden erkeklerde sağlığı ve sağlıklı cinsel yaşamı tehdit eden önemli bir unsurdur.
Bir takım yeni düzenlemeyle eski performansınızı yakalayın
Yaşla birlikte stres, olumsuz çevre koşulları, şişmanlık, yaşam alanında zorlanma ve psikolojik sorunlar güçlü ve mutlu bir cinsel hayatı aşağıya çeken olumsuz faktörlerdendir. Yaşadığımız çağın özelliklede kent hayatının bir çok olumsuzluğu içinde barındırdığı gerçeği ister istemez cinsel hayata gölge düşürmek için yeterlidir.
Bir yandan başta kilo olmak üzere yaygın yağlanmadan özellikle karın çevresi yağlarından ve dolaşımı etkileyen zararlı alışkanlıklardan kurtulmak kandaki oksijenlenmenin artmasını sağlamak kandaki yağ oranını azaltılması ve dolaşımın düzenlenmesi diğer yandan da genital bölgede yeni damar ağı oluşumunun sağlanması cinsel performansın arttırılmasında ve cinsel yaşın geri alınmasında önemli noktalardır.
Yapılan araştırmalar 45 yaş üzerindeki erkeklerin yarısından fazlasında sertleşme sorunu olduğunu ancak bu sorunun çözümü için doktora başvuranların sayısının oldukça az olduğunu gösteriyor.
Psikolojinin cinsel hayata etkisi
Bundan 10-15 yıl öncesinde iktidarsızlık sorunu ağırlıklı olarak psikolojik nedenlere dayandırılırdı ancak bugün soruna yüzde seksen birtakım fiziksel rahatsızlıkların neden olduğu biliniyor. Empotans sorununa neden olan organik sebepler araştırıldığında karşımıza yüksek kolesterol, sigara, diyabet, hipertansiyon gibi nedenlerle oluşabilen damarsal sorunlar; testesteron, cinsel uyarıcı hormonlar ve tiroid gibi hormonsal nedenler; nörolojik ve penise ait sorunlarla böbrek karaciğer, kalp, kanser ve psikiyatrik hastalıkların neden olduğu problemler çıkmaktadır.
Bununla birlikte iktidarsızlık nedenleri arasında psikolojik nedenlerde rol oynamakta stres, yorgunluk, depresyon, kaygı bozukluğu ve eşler arası sorunlar psikolojik unsurların önemli nedenleri olmaktadır. Yoğun iş ve yaşam koşulları karşısında mücadele eden bir çok erkeğin modern yaşamın getirisi olan olumsuz koşullardan etkilendiği bir gerçektir. İşte bu olumsuz koşullarla mücadelede sorunun bir hekimle paylaşılması psikolojik olarak rahatlama getirecektir.