Yazın vazgeçilmezi karpuz şifa kaynağı

Yüksek A ve C vitamini içeriğiyle karpuz, kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkiler sunuyor. Dyt. Cansu Arslan, şeker hastalarının bile günde 3 üçgen dilim karpuz tüketebileceğini belirtiyor ve karpuzun vücuttan ödem atılmasında, kan basıncının düşürülmesinde önemli rol oynadığını söylüyor.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Yazın vazgeçilmezi karpuz şifa kaynağı

Yaz aylarında sofralardan eksik olmayan karpuz hem serinletiyor hem de şifa dağıtıyor. İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde hastalıklara savaş açıyor. Kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununa yardımcı oluyor.

Dyt. Cansu Arslan şeker hastalarının bile günde 3 üçgen dilim karpuz tüketebileceğini söylüyor.

Arslan, "Karpuz aynı zamanda vücuttan ödemlerin uzaklaştırılmasında da etkilidir. Karpuz çekirdekleri de içindeki bileşikler sayesinde kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur." diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN