Yazın vazgeçilmezi karpuz şifa kaynağı
Yüksek A ve C vitamini içeriğiyle karpuz, kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkiler sunuyor. Dyt. Cansu Arslan, şeker hastalarının bile günde 3 üçgen dilim karpuz tüketebileceğini belirtiyor ve karpuzun vücuttan ödem atılmasında, kan basıncının düşürülmesinde önemli rol oynadığını söylüyor.
Giriş Tarihi:
Yaz aylarında sofralardan eksik olmayan karpuz hem serinletiyor hem de şifa dağıtıyor. İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde hastalıklara savaş açıyor. Kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununa yardımcı oluyor.
Dyt. Cansu Arslan şeker hastalarının bile günde 3 üçgen dilim karpuz tüketebileceğini söylüyor.
Arslan, "Karpuz aynı zamanda vücuttan ödemlerin uzaklaştırılmasında da etkilidir. Karpuz çekirdekleri de içindeki bileşikler sayesinde kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur." diyor.