Hareketsizlik ömrü kısaltır! 8 saatten uzun süre oturmanın sigara kadar zararlı

Hareketsizlik, pek çok sağlık sorununa zemin hazırlıyor. Araştırmalar, 8 saatten uzun süre oturmanın sigara kadar zararlı olduğunu gösteriyor. İşte sizler için derlediğimiz 30 Mart tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2023 Güncelleme 30 Mart 2023, 06:56
Hareketsizlik ömrü kısaltır!  8 saatten uzun süre oturmanın sigara kadar zararlı

İÇİNDEKİLER

Hareketsizlik, pek çok sağlık sorununa zemin hazırlıyor. Araştırmalar, 8 saatten uzun süre oturmanın sigara kadar zararlı olduğunu gösteriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hasan Nasrallah, "Hareket azlığı kas gücünü azaltır. Geri dönüşü olmayan eklem hasarlarına neden olur" diyor. Korunmak için düzenli egzersiz yapmayı ve asansör yerine merdiven kullanmayı öneriyor.

ŞİFA NİYETİNE SİYAH TURP
Sağlıklı beslenmek, vücut direncini artırıyor. Hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Siyah ve kırmızı turpun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bronşit ve öksürüğe iyi gelen siyah turp, doğal antibiyotik etkisi gösteriyor.

KANSERE KUŞKONMAZ
Kanserden korunmada, beslenme alışkanlıkları önemli rol üstleniyor. Cell Reports'da yayınlanan bir çalışmaya göre, kuşkonmaz ve soğan bağışıklık hücrelerini artırıyor. Kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlatıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN