Rezene 7 derde deva

Maydonozgiller ailesine ait şifalı bir bitki rezeneyi hayatınızdan uzak tutmayın… Sodyum, potasyum, ve kalsiyum gibi değerli mineraller barındıran bitki, A ve C vitaminleri açısından da oldukça zengin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2020 Güncelleme 27 Ekim 2020, 06:58
Rezene 7 derde deva

İÇİNDEKİLER

Maydonozgiller ailesine ait şifalı bir bitki rezeneyi hayatınızdan uzak tutmayın… Sodyum, potasyum, ve kalsiyum gibi değerli mineraller barındıran bitki, A ve C vitaminleri açısından da oldukça zengin...

1 BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR:
Rezene, bağışıklık sistemini güçlendiren güçlü bir antioksidan olan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Rezene ayrıca T hücrelerinin üretimini uyarabilen selenyum da içerir.
2 BAĞIRSAKLARI TEMİZLER:
Mide ve bağırsak motiletisini ya da farklı bir deyişle hareketliliğini artıran rezene çayı, sindirim sistemine ait şişkinlik, mide krampları, gaz ve kas spazmı gibi rahatsızlıkların giderilmesi için tüketilebilir. Ülsere neden olan bakterilerle mücadeleye yardımcı olan rezene çayı, hastalığın belirtilerini hafifletebilir. Akşam yemeğinden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır ve tokluk hissi verir. Kabızlığa iyi geldiği de bilinir.
3 SANCILARI AZALTIR:
Kadınların büyük bir kısmının yaşadığı regl sancıları, rahmin kasılmasından kaynaklanır. Yoğun ağrıya sebep olan bu durumun hafifletilmesi için rezene çayı tüketilebilir. Rezene çayı vücut kaslarının gevşemesine de yardımcı olarak, âdet dönemlerinin daha kolay atlatılmasına yardımcı olabilir.
4 ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIR:
Östrojen hormonunu uyardığı düşünülen ve galaktogog özelliğine sahip bir bitki olduğu bilinen rezene çayı, anne vücudunda daha fazla süt üretilmesini sağlayabilir. Sodyum ve potasyum mineralleri açısından zengin olması sebebiyle sıvı dengesini de sağlar. Emzirme döneminde rezene çayı kullanımı mutlaka hekim önerisiyle gerçekleşmelidir.

5 SOLUNUMA İYİ GELİR:
Grip ve soğuk algınlığına bağlı olarak oluşan boğaz yangılarının giderilmesinin yanı sıra öksürüğe de iyi geldiği düşünülen rezene çayının uçucu bileşenlerinden olan anetol ve fenkonun, solunum yollarını rahatlattığı düşünülür. Vücutta bulunan patojenlere karşı immün sistemi destekler. Balgam söktürücü etkisinin yanı sıra burun kanallarının açılmasında da etkilidir. Boğaz ağrısı için gargara yapılarak kullanılabilir. Bronşit gibi hastalıkların iyileştirilmesinde etkili olabilir.
6 KAN BASINCINI DÜZENLER:
Tansiyonun düzenlenmesinde
etkili olduğu bilinen rezene çayı, içeriğindeki potasyum sayesinde gerilen damarları rahatlatır. Hipertansiyona iyi geldiği düşünülür.
7 METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR:
Rezene bitkisinin
metabolizmayı hızlandırdığı bilinir. Yatmadan önce içilen bir bardak rezene çayı, gece boyunca metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca sabah açlık hissinin de atlatılmasında etkili olduğundan diyet programıyla birlikte tüketilebilir.