İşte sperm kalitesini ve doğurganlığı artıran besinler

Doğru besinleri tüketmek, anne olma şansını artırıyor. Ceviz, pekmez ve kefir, doğurganlığı destekliyor. Çiftlerin yüzünü güldürüyor... İşte doğurganlığı artıran besinler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2020 Güncelleme 14 Mart 2020, 07:08
İşte sperm kalitesini ve doğurganlığı artıran besinler

İÇİNDEKİLER

SON yıllarda çiftler arasında kısırlık yaygınlaşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Funda Öztürk, yumurta ve sperm kalitesini artırmak için doğru beslenmek gerektiğini söylüyor. Anneliğin doğal reçetesini açıklıyor:

ÇİNKO: Çinko eksikliği, kadınlarda yumurtlama dengesini bozar. Bunu önlemek için kefir, yoğurt, mantar, ıspanak ve nohut tüketilmelidir.
ARGİNİN: Vücut için gerekli bir amino asittir. Kan damarlarını genişletir. Cinsel organlardaki kan akışını artırır. En çok hindi göğsü, tavuk, kabak çekirdeği, soya fasulyesi ve fıstıkta bulunur.
KARNİTİN: Sperm hareketlerini doğrudan etkiler. Bunun için balık, fıstık ezmesi, buğday ve avokado tüketmek gerekir.
İNOSİTOL: Üreme çağındaki kadınlarda yumurta kalitesini artırır. Lahana, muz ve pekmezde bolca bulunur.
E VİTAMİNİ: Libidoyu yükseltir. Mutlu bir aşk hayatı ve annelik için fındık, badem ve ceviz ve susam tüketilmelidir.
C VİTAMİNİ: Çilek, brokoli, domates, kivi, kuşkonmaz, bezelye ve maydanoz kısırlık riskini azaltır.