İŞKUR TYP başvuru şartları nelerdir? İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? İşte TYP iş ilanları

İŞKUR TYP başvuru şartları nelerdir? İŞKUR TYP başvuruları başladı mı soruları Google'da oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda İŞKUR TYP iş ilanları oldukça merak ediliyor. İŞKUR aracılığı ile özel güvenlik alımı için başvuru süreci, TYP ekranından alınacak. 2019 - 2020 Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullara yapılacak alımlara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, şartları neler? merak ediliyor. İŞKUR TYP iş ilanları haberimizde yer alıyor.. TYP güvenlik başvurularının ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. TYP güvenlik başvuruları hakkında detaylar gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir. Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden ve il-ilçe İŞKUR müdürlüklerinden yapılabilir.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2019, 15:57 Güncelleme 15 Eylül 2019, 17:16
İŞKUR TYP başvuru şartları nelerdir? İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? İşte TYP iş ilanları

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, şartları neler? arama motorunda yoğun olarak aranıyor. İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) çalışması ile zaman zaman istihdam edilecek ilanlar yayınlıyor.2019 - 2020 Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullara yapılacak alımlara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, şartları neler? merak ediliyor. İŞKUR TYP iş ilanları haberimizde yer alıyor.. İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programa Toplum Yararına Programlar denilmektedir.

OKULLARA ÖZEL GÜVENLİK ALIMI RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete aracılığıyla yönetmelik yayımlayan Türkiye İş Kurumu, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında 3 Eylül tarihinde şu maddeleri yayımlamıştı;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP'lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz."

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

2019 İŞKUR TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Gözler şimdi TYP başvuru tarihlerine çevrildi. İŞKUR'dan yapılacak açıklama yakından takip ediliyor. Ancak henüz başvuru tarihlerine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

TYP İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

İŞKUR TYP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden ve il-ilçe İŞKUR müdürlüklerinden yapılabilir.

TYP kapsamında 257 personel alımı ilanlarına https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresinden ulaşabilirsiniz. Adreste açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan "ARA" butonuna giriş yaparak ilanı görebilirsiniz. Başvuru şartları ve diğer detaylar da ilgili internet sitesinde yer alıyor.

İŞKUR MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Asgari ücret (2.020,90 TL)

Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL)

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANMAKTADIR?

Çevre temizliği Kamusal altyapının yenilenmesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması Ağaçlandırma Park düzenlemeleri Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları

İŞKUR TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programa Toplum Yararına Programlar denilmektedir.

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI

İŞKUR'un resmi sitesinde yer alan en güncel ilanlara göre binlerce personel alımı yapılır. İlanlara başvurular Türkiye'nin her yerinden yapılabilecek olup başvuru ekranında detayları yer alır. Kamu Kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak için yukarıda bahsettiğimiz gibi, ister resmi web sitesi, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerinizi kayıt etmeniz gerekir. Daha sonra web sitesi üzerinden kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğru-dan ulaşabilir, kriterlerinizi filtreleyerek yurt içi ve yurt dışı iş ilanlarını arayabilir, yurt dışındaki işyer-lerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan te-masa geçebilirsiniz.

İŞKUR iş ilanları arasında en çok rağbet gören meslek grupları arasında Temizlik Görevlisi, Garson (Servis Elemanı), Turizm Ve Otelcilik Elemanı, Büro İşçisi, Muhasebeci, Satış Danışmanı, Sekreter, Elektrik Teknisyeni gibi Sevkiyat Görevlisi vardır. İŞKUR'un güncel iş ilanlarını inceleyerek, yetenek-lerinize uygun işlere başvurunuzu yapabilirsiniz.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

· İŞKUR'un ana sayfasına girin.

· İŞKUR, kayıt sayfasında iş arayanlar ile iş verenleri ayırır ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sorar. Bu noktada, iş arayan olduğunuzu belirtin.

· İş arayanlar bölümünde hesap etkinleştirebilmek için e-posta ya da telefon numaranızı gi-rin. Girmediğiniz durumda, onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

· Karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul edin ve CV oluştur sekmesinden profil bilgilerinizi oluşturmak için isim soy isim, cinsiyet, şifre gibi sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girin. Kaydet butonuna tıklayın. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturur-sunuz.

· Karşınıza çıkan diğer sayfada; öğrenim durumunuz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozis-yonlar gibi bilgileri doldurun. İsterseniz, word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Bu aşamada profil fotoğrafı eklemeniz de önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma oranının daha fazla olduğu görülmüştür. Kayıt işleminden sonra İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirir.

İŞKUR BAŞVURU ŞEKLİ

İlgili kadrolara başvurular için adaylardan en az ilköğretim şartını sağlama, ilana göre değişmekle birlikte ilgili meslekte istenilen sertifikalara sahip olma, ilanın yayınlandığı yerde ikamet ediyor olma şartını sağlama, ilgili alanda en az tecrübe şartını sağlama, ilana göre değişmekle birlikte ilgili yaş aralığında yer alma gibi özel şartların yanında genel alım şartlarını sağlaması da istenmektedir.

Türk vatandaşı olmak,
Firmaların talep ettiği yaş aralığında bulunmak,
Güvenlik görevlisi sertifikası, silah taşıma sertifikası gibi ilana göre değişen sertifikalara sahip olmak,
Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak,
Talep edilen eğitim şartını sağlamak,
İlgili ilanın geçtiği yerde ikamet etme şartını sağlamak,
Pozisyonlarda talep ediliyor ise en az eğitim şartını sağlamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Güvenlik soruşturması temiz çıkmak şartlarını sağlaması istenmektedir.