Tiyatro Ödülleri sahiplerini bekliyor

Yazın değil, kışın da iyi müzik dinlemek isteyenleri bir araya getirecek MAP İletişim'in kurucu ortağı Selim Sefada, "Yaza konsantre olmuş konser takvimini kıracağız" dedi.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 13:47
Tiyatro Ödülleri sahiplerini bekliyor

İÇİNDEKİLER

SELİM SEFADA
KONSER SERİLERİ YAZ AYLARINA SIKIŞMAYACAK
Bir yıl boyunca iyi müziğe doymak isteyenlerin hayalleri gerçekleşecek! Çünkü, MAP İletişim bu yıl ilki düzenlenecek 'Good Music in Town' (Şehirde İyi Müzik) isimli etkinlikle bu amaca hizmet etmek için kolları sıvadı. İlk etapta dört müzik devinin konserleriyle başlayacak bu etkinlik, tüm yıla yayılacak. Konser serisi yarın Haliç Kongre Merkezi'nde ünlü trompetçi Chris Botti'nin performansıyla başlayacak. Konserin en büyük sürprizi de Botti'nin, ünlü piyanist Fahir Atakoğlu ile birlikte 'My Funny Valentine' isimli parçayı düet olarak yorumlaması... Etkinlik öncesi MAP İletişim'in kurucu ortağı Selim Sefada ile bu projesini konuştuk...

POP ŞARKICISI DA OLACAK
Bu etkinliğin ana amacı nedir?
İstanbul'da, kendi alanlarında dünyanın en önemli sanatçılarının performanslarını sunmalarını sağlayacak bir platform oluşturmak. İnsanların sadece yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca iyi müzik dinlemesi ilk amacımız. Biz bu konserlere yaz konserlerinde olduğu gibi 10 bin kişinin gelmesini beklemiyoruz. İyi müzik dinleyicisini iyi müzisyenlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Ortağımla yaza konsantre olmuş konser takvimi mantığını kırmak istedik.
Sanatçıları neye göre seçtiniz?
Sanatçıların seçimini, uluslararası bilinirliği, kazandıkları ödülleri, albümleri ve dünya müzik endüstrisine katkılarını araştırarak karar verdik. Konser serimize caz müziğinde dünyanın en önemli trompetçisi olarak sayılan Chris Botti ile başlıyoruz. Botti konserini 12 Grammy ödüllü caz piyanisti Herbie Hancock konseri takip edecek. Aralık ayında, 'ABBA the Show' sahne alacak. Son olarak da soul ve caz müziğinin yeni yıldızı Vanessa Paradis, Şubat ayında performans sergileyecek.
Hep aynı tip müzikleri icra edenler mi sahne alacak?
Hayır! Biz her türün en iyisini getirmeye çalışıyoruz. Pop şarkıcısı da bizim dörtlü konser gruplarımızın içinde yer alabilecek.

YATIRIM OLARAK GÖRÜYORUZ
Bu organizasyonun ardında sponsorlar yok. Beklediğiniz geri dönüşü alamamaktan çekinmiyor musunuz?
İstanbullular iyi müzik dinlemeyi seviyor. Yıllardır süregelen konserlere olan ilgi de bunun en somut göstergesi. O yüzden böyle bir korku yaşamadık. Biz bunu bir yatırım olarak görüyoruz. Yıllarca devam edecek bir etkinlik olacağına inanıyoruz.
Konserler için Haliç Kongre Merkezi'ni seçmenizin özel bir nedeni var mı?
Sanatseveri kaliteli bir ortamda bir araya getirmek istiyoruz. Burada ses siteminden, oturma düzenine kadar her şey birinci kalite.

FAHİR ATAKOĞLU

TÜRKİYE MÜZİĞİN YENİ MERKEZİ OLMAYA ADAY!
Trompetçi Chris Botti ile 8 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde performans sergileyecek Fahir Atakoğlu, 'Good Music In Town' ile ilgili soruları yanıtladı.
İlk kez düzenlenen bir festivale destek vermenizin nedeni nedir?
Selim Sefada ile yıllar öncesine dayanan bir tanışıklığım var. İkimiz de iyi müziğin yayılmasını istiyoruz. Benim desteğimin esas nedeni de bu aşk...
Sizin projenin içinde yer almanız, dünyaca ünlü isimlerin bu festivale katılmasında muhakkak etkili olmuştur... Çoğunu birebir zaten tanıyorum. Ayrıca bizim menajerlerimiz ve program düzenleyicilerimiz de birbirlerini tanıyor. Sonuçta benim müzisyen kişiliğimin ve sanatçı kimliğim, onların bu projede yer almasında etkisi olmuştur.

İYİ BİR DİNLEYİCİ KİTLESİ VAR
Böyle önemli müzisyenlerin Türkiye'ye gelmesi, aslında Türk müzikseverlerinin de kaliteli müziğe hazır olduğunun göstergesi...
Kesinlikle öyle bir dinleyici var ki iyi bir şeyler verdiğinizde bunun değerini veriyor. Senelerdir başta İstanbul'da olmak üzere önemli müzik festivalleri düzenleniyor. Bu festivaller, dinleyicilerin iyi müzik istemesini ve talep etmesini de sağladı. Biz 'Good Music In Town'la bu dinleyici kitlesini müzikal anlamda daha da doyurmayı hedefliyoruz. Gelen müzisyenlerin de, müzik yapmaktan zevk duyacağı bir kitleyi konser serimizde görmeyi hedefliyoruz.
Türkiye'yi müzik dünyası içinde nasıl bir yerde görüyorsunuz?
Türkiye dünyanın müzik merkezi olma yolunda ilerliyor.

DİVALIK DIŞARDA SÖKMEZ
Birçok ünlü Türk sanatçı 'dünyaya açılmaktan' söz ediyor... Siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?
Dünya derken nereyi kastediyorlar? Avrupa ve Amerika iki farklı dünya... Dinlenen müzik türleri, dinleyici kitleleri tamamen farklı. Bir kısmı da risk almaktan çekiniyor. Bir de oyunu kurallarına göre oynamıyorlar. Ben Amerika'yı daha iyi biliyorum oradan örnek vermek istiyorum; ABD'de kariyer için insanın kendi cebinden de para çıkarıp medyayla yakınlaşması gerekir. Dışarda divalık sökmüyor! "Memleketimde şuyum" diyerek yurtdşında başarılı olmak imkansız. Amerika'da bir de yaş haddi var. Şirketler artık 16-19 yaş aralığındaki gençlere yatırım yapıyor.