Arakan’a yardım eli

Türkiye, bir kez daha mazlumların yanında yer aldı. Başbakan Binali Yıldırım, Arakanlı Müslümanlar’ın kaldığı kamplarda inceleme yaptı. Onlara eliyle yemek dağıttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2017 Güncelleme 21 Aralık 2017, 00:00
Arakan’a yardım eli

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'e gitti. Mynmar'daki zulümden kaçan ve ülkeye sığınan Arakanlı Müslümanlar'ın yaşadığı Cox's Bazar kentindeki Balukhali kampını ziyaret etti. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yemek dağıtım merkezinde, Arakanlı mültecilerin sevgi gösterileriyle karşılaştı. Burada Arakanlı çocukların "Türkiye" tezahüratlarıyla karşılanan Yıldırım, et ve pilavdan oluşan öğle yemeğini çocuklara ve kadınlara dağıttı.



'YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ'
Başbakan Yıldırım'a, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile kızı Büşra Bahar Köylübay da eşlik etti. Yıldırım ayrıca çocuklara ve kadınlara oyuncak ve yardım kolisi dağıttı. Daha sonra bir konuşma yapan Yıldırım, "Türkiye olarak, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün dünya ülkelerinin dikkatini buraya çekiyoruz. Burada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan, muhtaç olan insanlara Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun el uzatmaya, onların dertleriyle dertlenmeye, sorunlarını bütün uluslararası kamuoyuna duyurmaya devam edecektir" dedi.