Özal destek

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Tarsus’taki kazıda Aziz Paul’ün kayıp mezarının bulunmuş olabileceğine değindi. “Turgut Özal da geçmişte mezarın bulunması için örtülü ödenek göndermişti” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2017 Güncelleme 14 Kasım 2017, 00:00
Özal destek

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Mersin Tarsus'ta yürütülen sır kazıya kilitlendi. Bir polisin defineciler tarafından öldürülmesi, emniyeti harekete geçirdi. 1 senedir süren kazı için Ankara'dan 20 kişilik özel bir ekip görevlendirildi. 82 Evler Mahallesi'ndeki evin çevresine kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. Sır kazı geçtiğimiz günlerde sona erdi. Kazıda Hristiyanlığın önemli isimlerinden Aziz Paul'ün kayıp mezarının bulunduğu iddia edildi. Bununla ilgili en net iddia ise eski Kültür Bakanı CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'dan geldi. Sağlar, Aziz Paul'ün mezarının Tarsus'taki kilise civarından olduğunu belirtti. Daha önce kiliseye yapılan restoranda bulunmayan mezarın, bu kazıda arandığını söyledi. Hatta eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın o dönem Mersin İl Özel İdaresi'ne örtülü ödenek gönderdiğinn altını çizdi. "Cumhurbaşkanı Turgut Özal örtülü ödenekten Mersin İl Özel İdaresi'ne para gönderdi. Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi de beni ziyarete geldi. Tarsus'taki kilisenin kendileri için çok önemli olduğunu, Aziz Paul'ün mezarının da kilise civarında olduğuna inandıklarını söyledi. Aldığım bilgi ve tahminimce şimdiki kazıda, mezar arandı. Eğer mezar bulunursa Tarsus, Hristiyanlar için bir numaralı merkez olur ve milyonlarca turist ibadete gelir" dedi.



Mezar orada bir yerde. Bulunursa milyonlarca turist gelir Fikri Sağlar, Turgut Özal'ın da mezarının bulunması için restorasyona ödenek gönderdiğini söyledi.