Munzur Ege’yi beachti!

Terör operasyonları sayesinde vatandaş rahat bir nefes aldı. Tunceli’ye turist yağdı. Kar sularıyla beslenen Munzur Çayı dolup taştı. Ortaya çıkan görüntüler Ege’yi aratmadı. Üstelik Munzur’daki plajlar Bodrum’un aksine bedavaydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2017 Güncelleme 05 Ağustos 2017, 01:42
Munzur Ege’yi beachti!

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya geçit vermedi. Son operasyonlarda kalleşlere ağır darbe indi. Hal böyle olunca terörün gölgesinde kalan Tunceli'ye huzur geldi. Bölgenin teröristlerden arındırılmasıyla birlikte turizm büyük ölçüde hareketlendi. Tunceli'de Akdeniz ve Ege'yi aratmayan manzaralar hakimdi. Yerli ve yabancı turistler, bu yıl Antalya, İzmir ve Muğla gibi tatil merkezlerine gitmek yerine kar sularıyla beslenen Munzur Çayı'na akın etti. Herkes, 41 derece sıcakta Munzur Çayı'nın buz gibi sularına girerek serinledi. Munzur'da dolup taşan plajlar, lahmacun ve ayranın 77 liraya satıldığı Bodrum'daki lüks beach'leri aratmayan nitelikteydi. Üstelik, Ege ve Akdeniz'deki tatil yerlerinin pek çoğunda plajlar için giriş ücreti ödenirken Munzur'da plajlar ücretsizdi.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Tatil için munzur çayını tercih edenler arasında Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlar da vardı. Gurbetçiler "Eşi benzeri yok" diyerek munzur'a övgüler yağdırdı. Munzur Plajı'nda serinleyenlerden Suna Tosun, tatil için tercihini Tunceli'den yana kullandığını anlattı. Tosun, "Munzur'un buz gibi suyu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sıcaklıklarda Munzur bizi serinletiyor. Tunceli plajları Ege ve Akdeniz plajlarından daha güzel" ifadelerini kullandı. Almanya'dan gelen Hasan Ulu ise Çeşme ya da Bodrum sahilleri yerine Tunceli'deki Munzur Çayı kıyısında serin suyun ve güneşin keyfini çıkarttıklarını anlattı.

FİYAT FARKI
Beyaz Türkler'in akın ettiği Bodrum'daki lüks plajlar, müşterileri yolunacak kaz gibi görmekten usanmadı. Geleneksel lezzetlerimizden lahmacun ve ayran 77 liraya satıldı. Kar sularıyla beslenen Munzur Çayı'ndaki plajlar ise Bodrum'daki lüks plajlardan farksızdı. Ancak farkı fiyatıydı. Çünkü Bodrum'daki beachler tatilcilere dudak uçuklatan hesap çıkartırken, girişin ücretsiz olduğu Munzur'daki plajlar cep dostuydu.

Munzur Çayı'nın buz gibi suyunda serinlediklerini söyleyen tatilciler, "Güneş ve su çok güzel. Burası mutlaka görülmesi gereken bir yer" dedi.