Vay 'ana'sını

Şükriye Türkmen, komşu Ceylin’i katletti. Katilin 2 çocuğunun 2 yıl arayla ölümünü şüpheli bulan savcılık, soruşturmayı derinleştirdi. Çocukların ölümüyle ilgili Adli Tıp’tan otopsi raporları istendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2017 Güncelleme 20 Haziran 2017, 00:00
Vay ’ana’sını

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi sarsan Ceylin Atik cinayetinde yeni bir gelişme meydana geldi. Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı, katil zanlısı kadının ölen 3 çocuğunun otopsi raporlarını istedi. Kahreden olay, 10 Haziran'da İzmir Ödemiş'te gerçekleşti. 10 yaşındaki Ceylin, oyun oynamak için çıktığı evine bir daha dönemedi. Küçük kızın, fidye için kaçırıldığı belirlendi. Komşu Şükriye Türkmen'in evine çağırdığı Ceylin'i öldürüp, cesedi çeyiz sandığına koyduğu tespit edildi. Ceylin'in cesedi komşu kadının evindeki sandıkta bulunurken, katil Şükriye Türkmen, eşi Serkan Türkmen ve annesi Ö.R. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MEZARLARI AÇILABİLİR
Türkmen 500 lira fidye için kaçırdığı Ceylin'i öldürdüğünü itiraf etti. Cinayetin ardından ortaya çıkan bilgiler ise tüyler ürpertti. Katil zanlısı Şükriye Türkmen'in 2 çocuğunun 2008 ve 2010 yıllarında öldüğü belirlendi. Bu ölümleri de şüpheli bulan savcılık, soruşturmayı derinleştirdi. Gözler Şükriye Türkmen'in kayınvalidesi Havva Türkmen'e (65) kilitlendi. Yaşlı kadın, torunlarının ölümünün şüpheli olduğunu söyledi. Havva Türkmen, "Gelinim bir torunumun düşüp öldüğünü, diğerinin ise hastalıktan öldüğünü söyledi. Şimdiki oğlunun da 4 defa kolunun kırıldığını söylemişti" dedi. Bu açıklama şüpheleri daha da güçlendirdi. Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı, katil zanlısı Şükriye Atik'in daha önceden hayatını kaybeden 2 çocuğunun ölüm nedenlerini araştırmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda başsavcılık, İzmir Adli Tıp Kurumu ve hastanelerden ölen 2 kız çocuğunun ölüm nedenlerine ilişkin otopsi raporlarını istedi. Ölen ilk çocuğa ait otopsi raporunun mecvut olduğu, ancak diğerine ait rapor olmadığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında gerek görülürse ölen 2 çocuğun mezarları açılabilecek.

TEK KİŞİLİK ODADA TUTULUYOR
İZmir Ödemiş'te 10 yaşındaki Ceylin'i öldürdüğünü itiraf eden Şükriye Türkmen ile anne R.Ö. ve eşi Serkan Türkmen, geçen hafta tutuklandı. Şükriye Türkmen ve R.Ö.'nün İzmir Şakran Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda, Serkan Türkmen'in ise Menemen Ceza İnfaz Kurumu'nda tek kişilik odalara konduğu ortaya çıktı. Katil zanlısı Şükriye Türkmen'in cezaevinde psikolojik sorunlar yaşadığı ve infaz kurumunun Psiko Sosyal Destek Yardım Servisi'nin kontrolünde cezaevinde tutulduğu bilgisine ulaşıldı.