Baykal’a büyük tepki

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar” şeklindeki skandal sözlerine tepki yağdı: O hadsizliğin cevabını 16 Nisan’da alacaksın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2017 Güncelleme 18 Mart 2017, 01:17
Baykal’a büyük tepki

İÇİNDEKİLER

CHP eski lideri Baykal, Trabzon'da referandum ile ilgili yaptığı konuşmada "Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar" dedi. Küstah sözlere siyasilerden tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, peygamberler üzerinden yapılan benzetmenin çok çirkin olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Beşer şaşar lafı, son derece yanlış bir laf. Peygamberler, bizim inancımıza göre masumdurlar, suçsuzdurlar. Hazreti Peygamber'den sonra artık bir peygamber gelmeyeceği için peygamberler üzerinden bir benzetmede bulunmak, son derece yanlış ve çirkindir. Bir referandum kampanyası yapıyoruz. 'Hayır' derseniz, 'hayır'ı başka gerekçelerle izah edebilirsiniz ama 'hayır'ı izahta zorlandığınız zaman böyle bir sözün söylenmesi asla kabul edilemez" dedi.

CAHİLLİĞİN DIŞA VURUMU
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Siyasetçilerimizin çok dikkatli olması gerekir. Keşke bir ilahiyatçıya sorsa... Cahilliğin dışa vurumundan başka bir şey değil" ifadesini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde. Öyle tuhaf laflar ediyorlar, sizin zihninizde iz bıraksın diye yapıyorlar bunu. Abartarak söylüyorlar" şeklinde konuştu. Baykal'ın tüm milletten özür dilemesi gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ da "Bu milletin böyle laflara tahammül etmesi imkansızdır. O hadsizliğin cevabını 16 Nisan'da alacaksınız" açıklamasını yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ise "Baykal'ın peygamberimizle ilgili konuşmasını ve din üzerinden siyaset yaparak konuşma yapmasını uygun bulmuyoruz. 80 milyon insanımızdan özür dilemelidir" diye konuştu.

GÜNAHA GİRİYOR
MHP lideri Bahçeli, Baykal'ın sözlerine cevap verdi. Dili bozulmuş birisinin, "Bu yetki peygamberi bile bozar" diyebildiğini belirten Bahçeli, "Elbette halt ediyor, günaha giriyor. 16 Nisan'dan dolayı uykuları kaçanlar ille de kulp bulacaklar ya, ama hesapları ters tepiyor, Allah ayaklarını dolaştırıyor" dedi.

GERİ ADIM ATTI
Tepkilerin çığ gibi artması üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan Baykal, hitap ettiği peygamberin herhangi bir peygamber olmadığını söyledi. CHP eski lideri, "O cümleyi daha önce evliya diye ifade ettim. Trabzon'da peygamber dedim. Küçük harflerle yazılan peygamber. Herhangi bir peygamber değil" dedi.


Baykal'ın iğrenç sözleri sosyal medyada da eleştirildi:
Gülen'in "Peygamber dese bile kusura bakma derim"i ile Baykal'ın "Peygamber bile bozulur"u aynı mektep/meslek.
O çirkin sözler kendi karakteri ve şahsiyeti gibi çirkin.
Allah'tan kork ve peygamberine hakaret ettiğin bu milletten özür dile.
Bu adamların Türk ve Müslüman olduklarına inanmıyorum.