Tele bomba

Sosyal medyada HDP’nin adıyla Cizre ve Silopi için yardım kampanyası başlatıldı. HDP’liler mesaj yağdırdı. Verilen SMS numarasının Mehmetçik Vakfı’na ait olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2016 Güncelleme 11 Eylül 2016, 01:48
Tele bomba

İÇİNDEKİLER

Bir süredir sosyal medyada "Cizre ve Silopi'ye yardım" adı altında başlatılan kampanyanın HDP'lilerin oyuna getirilmesi için düzenlendiği anlaşıldı. Sosyal medyada Cizre ve Silopi için başlatıldığı belirtilen kampanya afişinde "Devlet terörünün Cizre ve Silopi'de bıraktığı izleri temizlemeye gidiyoruz. Kurban bağışlarınızı Cizre ve Silopi'ye ulaştırıyoruz. Cizre yaz 2582'ye gönder" ifadelerine yer veriliyordu. Ancak özellikle PKK'nın siyasi kolu olan HDP'ye hitap eden kampanyanın bir oyun olduğu, söz konusu bağış numarasının da Mehmetçik Vakfı'na ait olduğu ortaya çıktı. Böylece birçok HDP'li Mehmetçik Vakfı'na 10 TL bağışta bulunmuş oldu. Afişin yayıldığı andan, gerçekler ortaya çıkana kadar Mehmetçik Vakfı'na yaklaşık 2 bin 500 SMS atıldığı öğrenildi. Konunun gündeme gelmesinin ardından HDP, resmi sitesinden bir açıklama yaparak "Sosyal medyada 'Cizre yaz XXX'e gönder' ifadesi ve HDP logosu kullanılarak yapılan SMS ile para toplama dolandırıcılığına karşı dikkat!" diye uyarıda bulundu.

MEHMETÇİK: BİZ YAPMADIK
Mehmetçik Vakfı da yaptığı yazılı açıklamada afişin kendilerine ait olmadığını belirterek "Mehmetçik Vakfı sosyal medya hesapları dışında yapılan, bağış istemeye yönelik yönlendirmelere itibar etmeyiniz!" ifadeleri kullanıldı. Sosyal medyada paylaşılan afişin kimler tarafından hazırlandığı ise muamma olarak kaldı.



ASRIN KEKLEMESİ!
Cizre'ye yardım kampanyası diye Mehmetçik Vakfı'nın SMS numarasını verip, vakıfa HDP'lilerden yardım toplayan arkadaş günün kahramanı. Bu keklemeyi yapanın ellerine sağlık. Terörist parasından hayır gelmez ama olsun iyi iş... Sen HDPKK'ya diye gönder. Paralar terörist avcısı aslan yüreklilere gitsin... Ne para gitmiş bilmiyorum ama asrın trollemesi olmuş. Arkadaşlar bunun adı keriz silkelemektir. Bütün Hevaller ağlaşıyor... KEKO yaz 2222'ye gönder. Sen de keklen. Hevaller kendi elleriyle deşifre oldu. İyi mi! Şehit ailelerine terörist parası olmaz ama... Selahattin de kurbanı yanlışlıkla Mehmetçik'e vermiş olmasın!