Başkan kendine gel!

Silivri’de hainlere destek veren bir muhtar, görevden alındı. Belediye başkanı ona destek çıktı. Vatansever bir muhtar ise başkana tepki gösterince tehdit edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2016 Güncelleme 07 Ağustos 2016, 00:00
Başkan kendine gel!

İÇİNDEKİLER

Silivri'de darbeye kalkışan FETÖ/PDY'nin destekçisi olan Değirmenköy Mahallesi Muhtarı Şenol Köroğlu, sosyal medyada darbe destekçisi paylaşımlarda bulunduğu ve darbe girişiminde sokağa çıkan halka hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi ve serbest kaldı. Köroğlu, iki gün sonra Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar tarafından görevden alındı. İddialara göre; muhtara CHP'li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "Sen benim muhtarımsın" diyerek destek çıktı ve geçen hafta muhtarları makamına topladı ve "Belediyedeki FETÖ'cüleri bildirin' diye her gün yazı geliyor. Size de soran olursa bildirmeyin" talimatı verdi.

DARBECİNİN AİLESİ
Başkana, Fenerköy Mahalle Muhtarı Muharrem Eren tepki gösterdi. Bunun üzerine başkan tarafından tehdit edilen Eren'in açıklamaları şöyle: Başkan makamına çağırdı.Odada darbe destekçisi muhtar Şenol Köroğlu ve paralelden tutuklanan bir yüzbaşının ailesi de vardı. Yardım sözü verdi ve aileyi uğurladı. Sonra bize döndü ve "Bana ne çişini tutamayan FETÖ'den? Kendileri bulsunlar" dedi. "Avukattan öğrendim, Şenol muhtarın görevden alınmasında senin de parmağın var" dedi. "Şenol muhtarın bende telefonu bile yok. Sonrasında herkesin içinde bana parmak sallayıp tehdit etti."