Sıradan mesaj

MHP Başkanvekili Oktay Vural da, muhalefete geçti! Önceki gün yapılan Grup Toplantısı’nda ilk kez ön sıraya oturmayıp mesaj gönderdi! Ve dün istifa etti. Oktay Vural, ‘Aday olacak mısınız’ sorusuna ise yanıt vermedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2016 Güncelleme 23 Haziran 2016, 01:04
Sıradan mesaj

İÇİNDEKİLER

Milliyetçi Hareket Partisi'nde yine sular durulmadı. Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bayrak açtı. Muhalifler 19 Haziran'da tüzük kurultayını topladı. 13 maddede tüzük değişikliği yapıldı. Muhalifler şimdi de 10 Temmuz'daki kurultaya odaklandı. Parti yönetimi "İkiz kurultay yaptırmayız" deyip muhaliflere sert çıktı.

DEKLARASYONU İMZALAMAMIŞTI
İşte hareketli günler geçiren MHP'de dün büyük bir şok yaşandı. Devlet Bahçeli'nin yol arkadaşı olan Oktay Vural, dün grup başkanvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Vural'ın kararı Bahçeli'ye ilettiği ortaya çıktı. Kararının ardından bir TV'ye telefonla bağlanan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusunu da şöyle yanıtladı: "19 Haziran sürecini bekledim." Bu arada Oktay Vural'ın, "Kurultay 18 Mart 2018'dir" başlıklı deklarasyona imza atmadığı için genel merkezle arasında iplerin koptuğu ve muhaliflerle birlikte hareket edeceği bir süredir dile getiriliyordu. Vural'ın Meral Akşener'le birlikte hareket edebileceği kaydedilirken grup başkanvekilliğinden istifa için 19 Haziran'da yapılan kurultayda delegenin göstereceği iradeyi ve Bahçeli'nin kurultaya yönelik yapacağı değerlendirmeleri beklediği kaydedildi. Vural'ın kurultayın ardından Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmasından sonra istifasını Bahçeli'ye ilettiği belirtildi.

ADAY OLACAK MI!
Oktay Vural'ın 10 Temmuz'daki kurultayda aday olup olmayacağı, merak uyandırdı. Meclis'teki odasında gazetecilerle bir araya gelen Vural, bu konuda bilgi vermedi. Vural, şu açıklamayı yaptı: "Partimizi muhakkak geleceğe umutla taşıyacağız. İrademizi ortaya koyduk. Biz de davamıza ve partimize sorumlu olduğumuza göre değerlendirmelerimizi paylaşırız. Odamızı toplayacağız. Yeni bir odamız yok ama daha." Oktay Vural, "Meclis grubunda bir çözülme olur mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "MHP daima bir olur diri olur. MHP çok güçlü bir camiadır. Bunun hassasiyeti içinde herkes sorumluluk içindedir. Böyle bir beklenti arayışları olanların hevesleri her zaman kursağında kalmıştır. Biz konuda bütün arkadaşlarımızla birlikte bizi buraya getiren iradeyle her zaman olmuşuzdur ve olacaktır."

USULSÜZLÜK
MHP Genel Merkezi, 19 Haziran'da muhaliflerin düzenlediği kurultayda usulsüzlükler saptadı. Buna göre salonda bulunmayan delegelerin yerine sahte imzalar atıldı. Delege olmayanlar başkalarının yerine imza verdi. Çağrı heyeti görevi olmamasına rağmen kurultayı yönlendirdi. Kurultay bittiği halde delege imzası alındı.

Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti. Gözler muhaliflere çevrildi. Meral Akşener'den konuyla ilgili bilgi gelmedi. Vural'ın ise Akşener ile hareket edip edmeyeceği merak konusu.



14 HAZİRAN 2016
1999'dan itibaren MHP'de vekillik yapan Vural, 14 Haziran'daki Grup Toplantısı'nda Bahçeli ile aynı sırayı paylaşmıştı.



21 HAZİRAN 2016
Vural, önceki gün yapılan Grup Toplantısı'nda ise MHP lideri Bahçeli'nin yanına oturmadı.