Keşke ben de senin gibi şehit olsaydım

Yüzbaşı Alper Kalem, Nusaybin’de keskin nişancı saldırısıyla şehit oldu. Şehadet haberini alan babası “Keşke ben de oğlum gibi şehit olsam” dedi. Haberi getiren Binbaşı Tahsin Anlar da acılı anne ve babayla gözyaşı döktü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 00:42
Keşke ben de senin gibi şehit olsaydım

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin keskin nişancı saldırısı sonrası Yüzbaşı Alper Kalem ve bir uzman çavuş şehit düştü. Yaralı halde kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Kalem'in Amasya merkez Bahçeleriçi Mahallesi'nde yaşayan annesi Sevim ile babası Mehmet Ali Kalem'e acı haber ulaştırıldı. Haberi götüren Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tahsin Anlar önce anneyi sonra babayı teselli edip mendille gözyaşlarını sildi; evin balkonuna da bayrağı bizzat kendisi astı. Anne Sevim Kalem, "Oğlum 'önce vatan' dedi. Oğlum gitti. Yavrum gitti. Daha göremeyeceğim ela gözlümü" diye ağladı. Emekli astsubay olan baba Mehmet Ali Kalem de, "Düşmanlara fırsat verme yarabbi! Oğlum imanlı, Kur'anlı bir evlattı. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem" diye konuştu. Amasya'ya gönderilen şehidin cenazesi bugün kaldırılacak.

Anne Sevim ve baba Mehmet Ali Kalem'i teselli edip onların gözyaşlarını silen Binbaşı Tahsin Anlar da duygulu anlar yaşadı.



35 yaşındaki Elif Kalem'le evli olan Jandarma Yüzbaşı Alper Kalem'in 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina isimlerinde iki kızı olduğu belirtildi. Dün Mardin'de bir törenle memleketine gönderilen Kalem'in cenazesi bugün Amasya'da kaldırılacak.