Pensilvanya’yı da yedi

17 yıl boyunca STV’de Maceracı programını yaptı. Türkiye’yi köy köy gezip tüm yerel lezzetleri yerinde tattı. Paralel Yapı’nın inlerine girilince Murat Yeni, örgütün gerçek yüzünü Zaman’a anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 01:41
Pensilvanya’yı da yedi

İÇİNDEKİLER

Samanyolu Televizyonu'nda "Maceracı" isimli program yapan ve 17 yıl Fethullah Gülen grubunda bulunan Murat Yeni, Paralel Devlet Yapılanması'nın gerçek yüzünü Zaman gazetesine anlattı. Paralel Yapı'nın ümmeti de aileleri parçaladığını anlatan Yeni, "Dershanelerin kapatılması sürecinde Hizmet'in gerçek Hizmet olmadığını anladım. Paralel Yapı, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir yapı... Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil" dedi. "Darbe girişimi başarılı olsa Türkiye 50 yıl geriye giderdi" diyen Yeni şöyle devam etti: "Dershane sürecinin hemen arkasından 17-25 Aralık darbe süreci geldi. Bu olaylar esnasında Hizmet, Twitter ile tanıştı. Daha öncesinde Twitter yasaktı. Ama saf insanlara Twitter üzerinden beddua etmeyi öğrettiler.

YABANCI ÖRGÜT
17 yıl içlerinde kaldım. Rahatça söyleyebilirim ki bu işin kurgusunda yabancılar var. Fethullah Gülen bu yapıyı tek başına nasıl yönetsin. Hani sen bir din alimiydin? Yanındaki kişiler de başka devletler adına çalışıyor. Türkiye'yi jurnalliyorlar. Bu nasıl hizmet!"