Mal 'bild'irimi

İsrail destekçisi ve Türk düşmanı Bild, bu kez Gaziantep’e gelen Angela Merkel’i hedef aldı. Küstah gazete Türkiye’nin mültecilere harcadığı milyarlarca Euro’yu görmezden gelip, Avrupa’nın vereceği paranın hesabını sordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2016 Güncelleme 24 Nisan 2016, 01:45
Mal ’bild’irimi

İÇİNDEKİLER

Türkiye ve Türk halkına küfürler yağdıran Jan Böhmermann'a sahip çıkan Bild gazetesi; yayın yönetmeni Kai Diekmann ağzından dün Türkiye'ye gelen Angela Merkel'e adeta emirler verdi. Türkiye'nin yıllardır milyonlarca mülteciye harcadığı milyarlarca Euro'yu görmeyen Bild, Merkel'den anlaşma gereği Avrupa'nın Türkiye'ye verdiği paranın nereye harcandığını kontrol etmesini istedi. "4 ay içinde dördüncü kez Türkiye'ye giden Şansölye Angela Merkel'e bazı hatırlatmalarımız var" diyen gazete yalan ifadelerle adeta Merkel'i şu şekilde itham etti:
KÜFÜRBAZI SAVUNDU: Bild, Merkel'in Türkiye ziyaretinde en önemli işinin Türkiye ve Türk halkına küfürler yağdıran Jan Böhmermann için açılan davanın geri çekilmesi olduğunu yazdı. Gazete Merkel'e "Türkler'den bu sinyali almadan gelme" dedi.
VİZE YALANLARI: İsrail Devleti'ni desteklediklerini bir yayın ilkesi olarak kabul eden Bild, Türkiye'nin Avrupa'da vize serbestliği istemesiyle ilgili olarak ise "Sayın Merkel unutmayın ki bu serbestlik 72 şarta bağlı. Türkler ise bunun 19'unu karşılayabildi. Onlara bunun imkansız olduğunu söyleyin" dedi. Oysa AB ile yapılan görüşmelerde 72 kriterin neredeyse tamamlandığı belirtilmişti.
SELFİE ÇEKTİRME: Bild'in Merkel'e yaptığı uyarılardan biri ise çok ilginçti. Daha önce bir mülteci ile çektirdiği selfie'deki kişinin Brüksel saldırganı İbrahim Bakravi ile benzer olduğunu vurgulayan Bild, "Mülteci kampında korumaların mani olmaya çalışacak ama selfie çekinmemeye çalış. Bir de bakarsın o kişi bir sonraki saldırının faili olur" diyerek Türkiye'yi de töhmet altında bıraktı.
MÜLTECİ GELMESİN: Bild, Avrupa'da mülteci istemediklerini şu sözlerle belirtti: "Türkiye ile karşılıklı mülteci transferi anlaşması var. 27 ülkeden Macaristan bunu kabul etmiyor. Polonya ve Slovakya'da mülteci almayacak. Bu gidişle kimse onları istemeyecek. Bu maddeyi gözden geçir."
PARAYI DENETLE: Avrupa'nın mültecilere Türkiye'nin bakması karşılığı verdiği paranın hesabını sormaya çalışan gazete Merkel'e "Kampları iyi denetle. Verdiğimiz parayı mülteciler için harcamışlar mı diye kontrol etmeyi unutma" dedi.

TÜRK DÜŞMANI YİNE SAHNEDE
Yayın ilkelerinde "İsrail devletinin çıkarlarını korumak" yazan Axel Springer'in en önemli gazetesinin başında Kai Diekmann bulunuyor. Diekmann ayrıca grubun ortağı olan Doğan Medya'nın yönetim kurulunda yer alıyor. İki ortak gazete Bild ve Hürriyet, Türk halkına hakaret eden Jan Böhmermann'ı korumak için söz birliği yapmıştı.

Türk düşmanı Bild gazetesi Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'in sorularını yanıtlamak için türlü türlü bahaneler uydurmuştu.