CANlı yayın

Canlı yayın Can Dündar ve Erdem Gül, 92 gün sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne geri döndü. İkili ilk iş olarak İMC TV'de canlı yayına katıldı. Ancak PKK yanlısı kanalın yayını mahkeme kararıyla tam röportaj sırasında kesildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2016 Güncelleme 27 Şubat 2016, 01:30
CANlı yayın

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi'nden çıkan 'Hak İhlali' kararının ardından tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül 92 gün sonra gazetesine döndü. Burada bir konuşma yapan Can Dündar "Çıkan karar kaybettiğimiz bir şeyi yeniden bulup sevinmek haliydi" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN GÖZDE CASUSLARI
Dündar, gazete çalışanları ile hasret giderdikten sonra yaptığı açıklamada "Genel Yayın Yönetmen ile Ankara temsilcisinin günde iki kez haberleşmesi gerekir diye konuşmuştuk aramızda. Ama 24 saat bir arada olmak yoktu hesapta. Erdem ile biz bekar hayatı yaşadık çok güzel oldu. İnsan gerektiğinde aynı yatağı paylaşmalıdır. Türkiye'nin en gözde casusları olduk" diye konuştu. Gazetede ziyaretçileri kabul eden ikili daha sonra ise PKK ile yakınlığıyla bilinen İMC TV'nin canlı yayınına katıldı. Terör yanlısı haberleriyle bilinen Banu Güven, ikili ile canlı yayında röportaj gerçekleştiren İMC TV'nin uydu üzerinden yapılan yayını mahkeme kararıyla kesildi. Önceki gün çıkartılan kararın, Dündar ve Gül röportajı sırasında uygulanması dikkat çekti.

SUÇLAMALAR AĞIR
Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı üzerine tahliye olan gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün yargılanması, 25 Mart'ta İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. Yurtdışına çıkış yasakları olan Dündar ve Gül, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuksuz yargılanacak. Mahkeme, bu davayı Selam kumpası ve MİT TIR'ları davaları ile birleştirirse Dündar ve Gül, FETÖ üyeleri ile birlikte yargılanacak.

PARALEL NÖBET
Can Dündar ve Erdem Gül'ün Silivri Cezaevi'ne konulması sonrası başlatılan umut nöbetini dün Gülen Örgütü mensupları tamamen devraldı. Dündar ve Gül'ün serbest kalmasıyla nöbetin bitmesi beklenirken, kanalını Gülen Örgütü'ne teslim eden CanErzincan TV'nin sahibi Recep Aktaş dün Silivri'de nöbete devam etti. Gülen Örgütü mensupları ise kardeşlik teklifinde bulunarak "Can Dündar bu nöbeti devam ettirmeli" diye konuştu. Geçmişte Silivri Nöbeti'ne Gülencilerin katılması bir çok kesmin tepkisini çekmişti.