Sansürcü kafaya neşter!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2015 Güncelleme 13 Aralık 2015, 02:09
Sansürcü kafaya neşter!

İÇİNDEKİLER

YSK'nın RTÜK raporlarını temel alarak kestiği seçim dönemi cezaları, akıl almaz bir düzeye ulaştı. YSK A Haber'e yönelik en son 43 yayın durdurma cezası verirken, toplam ceza sayısı da 239 oldu. YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) seçim döneminde özel televizyon kanalları üzerinde kurduğu "ceza-sansür" mekanizmasına neşter vurulacak. Hükümet, YSK'nın, seçim sürecinde özel TV kanallarını kıskaca alan, RTÜK'teki raporları ile yüzlerce yayın durdurma cezası vermesine bahane olan hükümleri değiştirmeyi planlıyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un talimatı ile başlatılan çalışma, özel televizyonların, TRT mantığı ile denetlenmesine ve cezalandırılmasına son verecek. Seçim dönemlerindeki yayınlar sadece radyo ve televizyon yayınlarına dair genel hükümlere tabi olacak. Milli güvenlik, kişilik hakları, özel yaşam, genel ahlak kuralları gibi durumların dışında yayınlara müdahale edilemeyecek. Siyasiler cezaya sert tepki gösterdi:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: A Haber'e verilen cezalar ceza olmaktan öte artık rekora gidiyor... Gerekçeler çok basit; "onu konuk aldın, bunu canlı yayına çıkardın" gibi. Bu özel televizyonculuğu susturmak demektir.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: Kamu kaynaklarını kullanmayan özel sermaye ile kurulmuş TV kanallarını TRT ile eş tutup, aynı kanun hükmüne dayandırarak cezalandırmak 'sansür' olduğu kadar hukuka da ihanettir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner: YSK ve RTÜK'e şairin "Tahammül mülkünü yıktın. Hulagu Han mısın kafir"dizeleriyle cevap vermek istiyorum. Onlar tahammül mülkünü yıktılar. Bu kanun 1961 darbesi sonrasında oluşturulmuş, devletçi kafa yapısıyla hazırlanmış bir kanun. Utanç verici.

BURCU ÇALIK