Son Sur'at operasyon

Sur'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından operasyonlara hız verildi. Güvenlik güçlerinin barikatla kapattığı bölgeye giden kadın terörist, polislere ateş etti. Bir polisi yaralayan kalleş anında etkisiz hale getirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2015 Güncelleme 03 Aralık 2015, 01:52
Son Sur’at operasyon

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisimizin katledildiği Sur İlçesi'nde tansiyon yükseldi. Hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için polis ve jandarma özel harekat timleri operasyonlara hız verdi. Sur'daki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dün Dağkapı Meydanı'nda toplanan bir grup, yasağı protesto etti. Polis ise barikat kurarak güvenlik önlemi aldı. Bu sırada bir kadın terörist, kimlik kontrolü yapmak isteyen kadın polise çantasından çıkardığı silahla ateş açtı. Kadın polis, çelik yelek sayesinde yara almadan kurtulurken, bir polis sırtından yaralandı. Olay yerinden kaçmaya çalışan kadın terörist özel harekat polisleri tarafından başından vurularak etkisiz hale getirildi. Kadın teröristin saldırı anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.



KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Özel harekat polisleri, kadın teröristi kaçmaya çalışırken başından vurarak öldürdü. Kalleşin polise ateş açtığı anlar ise kameralara yansıdı.



3 KİŞİ GÖZALTINDA
Diyarbakır'da 2 polisi şehit ettikten sonra Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldüren teröristlerin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır olduğu belirlendi. İki teröristin bu olaydan bir gün önce Bağlar ilçesine beyaz torosla gidip, 3 polisi yaraladığı tespit edildi. Yakışır, 3 polisin yaralandığı saldırıda öldürülen Süleyman Yakışır'ın kardeşiydi. Üç kişilik PKK timinin diğer üyesi olan ve aynı olayda yaralanan Mahsun Gürkan ise iki kardeşin kuzeniydi. Polisin açtığı ateş sonucu yaralı olarak kaçan teröristlerden Uğur Yakışır'ın öldüğü kaydedildi. Teröristin cesedinin Sur ilçesindeki YDG-H'lilerin elinde olduğu öğrenildi. Yakışır'ın kuzeni Mahsun Gürkan'ın ise yaralı olduğu değerlendiriliyor. Olayla ilgili olarak dün 3 kişi gözaltına alındı.