Halay başı

Akın İpek, sırra kadem bastı! Ekrem Dumanlı kaçtı. Gülen ise Sanayi Mahallesi'ndeki Halay Düğün Salonları'nda yayın yapan CanErzincan TV'ye kaldı! Bir zamanlar medya imparatorluğuna hükmeden hoca tüm ümidini düğünlerde türkü söyleyen kanal sahibi Recep Aktaş'a bağladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2015 Güncelleme 14 Kasım 2015, 02:09
Halay başı

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen, Pensilvanya'ya kaçtı. Devlet içinde devlet kurmaya kalkıştı. Fethullah Terör Örgütü'nün medyadan eğitime kadar yapılandığı ortaya çıktı. KOZA İpek Holding'in sahibi Akın İpek'in de medya grupları üzerinden FETÖ'ye finans desteği sağladığı anlaşıldı. Bunun üzerine şirketin kanalları Bugün TV ve Kanaltürk'e kayyum atandı. Samanyolu Yayın Grubu'nda yer alan 13 kanal ve radyo da TÜRKSAT'tan çıkarıldı. Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV'nin de aralarında bulunduğu kanalların TÜRKSAT üzerinden yayın yapamayacağı açıklandı. Medya üzerinden örgütüne talimatlar veren Fethullah Gülen'in kanalları tıkanınca sahneye Recep Aktaş çıktı! CanErzincan TV'nin sahibi Recep Aktaş, hocanın adamlarını kanalında ağırlamaya başladı! Aktaş, İstanbul Levent'teki Sanayi Mahallesi'nde, Halay Düğün Salonları binasında yer alan kanalını hocanın hizmetine açtı. Bugün TV'de program yapan Nazlı Ilıcak, Yavuz Baydar, Tarık Toros ve Ergun Babahan, soluğu CanErzincan TV'de aldı. Bugün gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt da kanaldaki programlara katılmaya başladı.

ŞİMDİ REKLAMLAR...
Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal CanErzincan TV'ye çıkıp Paralel'e övgüler yağdırdı. Mutlu Çölgecen kanalda boy gösterip Ankara'nın nabzını yorumladı. Tuluhan Tekeli "Bugünlerin en popüler kanalı" deyip CanErzincan'da sağlık programına katıldı. Sunucu Sedef Kabaş ile CHP milletvekili Barış Yarkadaş da Tarık Toros'un kanaldaki programında yorum yaptı! Kanalın reklamları ise arttı. Bellona, Dumankaya, İstikbal, Modalife, NT, Ülker, Zaman, Mercedes ve Süvari Giyim kanala reklam yağdırdı. Öte yandan sıradan bir TV kanalıyken "Paralel'in Can'ı haline gelen kanalın sahibi Hoca'nın Zaman'ına ilginç açıklamalar yaptı. "Özgür Medya" sloganını ağzından düşürmeyen Recep Aktaş, "En çok izlenen haber kanalları arasına gireceğiz" diye konuştu.

EMEKLİ ÖĞRETMENE BAK!
Paralel 'e destek veren Aktaş'ın medya patronluğuna uzanan yükselişi ise dikkat çekti. Erzincan Refahiye doğumlu olan 55 yaşındaki Aktaş, Erzincan'da yerel bir TV kanalında müzik programı yapıyordu. Aktaş'ın, saz çalıp türkü söylerken bir anda hayatı değişti. 2013'te CanErzincan TV'yi, 2014'te ise uydu üzerinden İstanbul'dan yayın yapan Kanal 24 Televizyonu'nu kurdu. Emekli öğretmen Aktaş'ın, her ay yüzbinlerce uydu kirası ödemesi ise herkesi şaşırttı. Aktaş'ın, 7 Haziran'da MHP aday adayı olduğu öğrenildi.

STV'YE TÜRKSAT DARBESİ

Fethullah Gülen'in medya gruplarına bir darbe daha geldi. Daha önce Digitürk, Kablo TV ve Teledünya'daki yayınlardan çıkartılan TV ve radyo kanallarının bugünden itibaren uydu yayınlarının da sonlandırılacağı öğrenildi. Türksat, Samanyolu Yayın Grubu altında faaliyet gösteren Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV'nin de aralarında bulunduğu kanallar ile radyoların sözleşleşmesini uzatmamaya karar verdi. TÜRKSAT, Samanyolu Yayın Grubu'nda yer alan Mehtap TV, Ebru TV, Burç FM'in de aralarında bulunduğu 13 kanal ve radyonun uydudan çıkarılmasına karar verdi. Adı geçen televizyon kanalları ve radyolar, yarından itibaren TÜRKSAT üzerinden artık yayın yapamayacak. TÜRKSAT'ın aldığı bu karardan sonra uyarı yazısı Samanyolu'na gönderildi.

Tempo TV adlı yerel kanalda program yaparken cemaatin gözdesi haline gelen Recep Aktaş, şimdilerde ise hocanın yeni medya patronu! Pensilvanya'daki malikanesinde Paralel Çete'yi yönlendiren Fethullah Gülen şu sıralar en çok CanErzincan TV'yi izliyor.

HOCA BU AKIŞI SEVDİ
Yayın Akışı
06:00 Kahvaltı Haberleri
09:00 Calliou
10:00 Oktay Usta İle Yemek Saati
11:00 Beşinci Boyut
12:00 Öğle Haberleri
13:00 Sırlar Dünyası
14:00 Ekonomi Haberleri
15:00 Kırık Testi
16:00 Ayna
17:00 Gülenay İle Pasta Börek
18:00 Ana Haberler
20:00 Nazlı Ilıcak İle Fikir Atlası
23:00 Gece Bülteni

Pensilvanya'daki malikanesinde Paralel Çete'yi yönlendiren Fethullah Gülen şu sıralar en çok CanErzincan TV'yi izliyor.