Yakışmadı Melek !

Tiyatrocu Melek Baykal, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiği başörtülü kadınlara hakaret etti Tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Sanatçı, 'Yazdıklarım beni bile ürküttü' diyerek özür diledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2015 Güncelleme 12 Kasım 2015, 01:28
Yakışmadı Melek !

İÇİNDEKİLER

Başörtülüleri aşağılayan tiyatrocu Melek Baykal, hayranlarının kalbini fena halde kırdı. Sanatçı, fotoğraf çektirdiği başörtülü kadınlara hakaret ederek, büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Ünlü sanatçı, Yozgat'a giderek Hayri İnal Konağı'na uğradı. Başörtülü kadınlarla çektirdiği hatıra fotoğrafını ise Instagram hesabından paylaştı. Ancak fotoğrafın altına yazdığı çirkin ifadeler, herkesi yaraladı! Beraber fotoğraf çektirdiği başörtülü kadınları aşağılayan Baykal, fotoğrafın altına, "Konağın gerçek sahipleri Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm. Gözlerime inanamadım en az 100 sene önce çekilen resimlerdeki hanımefendiler son derece medeni bir tavır ve kılık kıyafetleriyle bana gülümsüyorlardı. Sonra kafamı sola çevirdim, gördüğüm manzara 150 sene sonra geldiğimiz noktaydı. Yüzümdeki ifadeden ne kadar mutlu olmuşum anlarsınız zaten" diye yazdı. Baykal'a sosyal medyada tepki yağdı.

BAYKAL : ÖZÜR DİLEMEYE GİTTİM
Tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapatan sanatçı, yazılı bir açıklamayla, aşağıladığı başörtülü kadınlardan özür dilediğini anlattı. Her türlü düşünce ve inanç özgürlüğüne saygılı olduğunu belirten Melek Baykal, "Yaptığım paylaşımdan ötürü çok üzgünüm. Okuduklarım beni bile ürküttü. Bu insanlardan özür dilemeye gittim. Onlar her zamanki yüce gönüllülükleri ile beni bağırlarına bastılar. Bu vesile ile onlardan bir kez de sizlerin önünde özür dilemek istiyorum" ifadesini kullandı.



Melek Baykal, konağın 150 yıl önceki sahipleriyle şimdiki sahiplerini kıyaslaması nedeniyle eleştirildi. Ünlü sanatçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan dolayı çok üzgün olduğuna dikkat çekti. Baykal, "Seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını aşan ifadelerden büyük pişmanlık duyuyorum" dedi.

TEPKİ YAĞDI
Yozgat'taki Hayri İnal Konağı'nı ziyaret eden ve buradaki izlenimlerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Melek Baykal, başörtüsü çıkışıyla dikkat çekti. Vatandaşlar, başörtülü kadınlardan özür dileyen Baykal'a tepki gösterdi. İşte sanal alemde yapılan yorumlardan bazıları:
28 Şubat zihniyetinden farkı yok...
İnanç ve düşünce özgürlüğüne hakaret, akıl dışı bir tutum.
Aşağıladığın teyzelerden utanmalısın...
Yakışmadı Melek Abla...
Saygı kalmadı.
Özgürlüğe saygı nerede kaldı?
Bunun adı resmen faşizm...
Tek kelimeyle yılın rezaleti...
İnsanlara hakaret ne zamandan beri ifade özgürlüğü oldu.
Baykal'ın yanında poz veren masum insanlar, hakarete uğramayı hak etmiyor.
İlericiliği başkasının özgürlüğüne hakaret sayan zihniyet.
Cahillik kıyafetle değil, eğitimle geçer...
Seni seven insanlara hakaret etmek nasıl bir ruh hali...
Baykal medeniyetler seviyesine çıkmış da inmek için merdiven arıyor.