İz peşinde

Başkan Davutoğlu Ankara'daki kanlı saldırıyla ilgili önemli bilgiler verdi: İki canlı bombanın o meydana nasıl geldiği ve bombayı nasıl taşıdıkları tespit edildi. Bir isme çok yaklaşıldı. Son bir haftada Ankara ve İstanbul'da da çok sayıda olay engellendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2015 Güncelleme 13 Ekim 2015, 02:09
İz peşinde

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu Ankara'da 97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o bilgiler:
► İki canlı bombanın profili belirlendi. Meydana nasıl geldikleri ve bombayı nasıl taşıdıklarıyla ilgili bir tespite de ulaşıldı. Bir isme çok yaklaşıldı. Veriler örgüte işaret ediyor.
► DAEŞ, DHKP-C ve PKK'nın Türkiye'yi hedef alması nedeniyle 700 kişiden fazla insan bir gün önce gözaltına alındı. Ankara'daki saldırıda bu 3 örgüt potansiyel suç odağı olarak görünüyor.
► Bize her an saldıracakmış gibi bu üç örgütü de takip ediyoruz. Saldırıdan önce İstanbul'da canlı bomba hazırlığı içinde olan bir tim yakalandı. Yine Ankara'da benzer bir olay yaşandı.
► Şu anda Türkiye'nin istihbarat kapasitesi itibariyle herhangi bir zaafı ya da eksikliği yok. Münferit olaylarda tek tek varsa bir zaaf onlar çıkartılır, onların üzerinde konuşulur.

ARKASINDA BİRKAÇ DEVLET AKLI VAR
Yardımcısı Kurtulmuş da, "İki canlı bombanın tespiti konusunda sona gelinmiştir. Olayın oluş şekli, bombanın şekli Suruç'takiyle benzerlik gösteriyor. Belki bu terör örgütlerinin arkasında istihbarat, lojistik destek de var. Saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralılar terör mağduru sayılacak. Ölenlerin yakınlarına ve sakat kalanlara maaş bağlanacak" dedi. Öte yandan soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, canlı bombaların hangi cesetler olduğunu belirledi. Bu çerçevede yakınlarının DAEŞ'e katılmış olabileceğini belirten 7 aileden DNA örnekleri alındı. Bazı kaynaklar ise iki canlı bombanın da kimliğinin belirlendiğini iddia etti.

KİMLİKLER BELİRLENDİ İDDİASI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyla ilgili bilgiler verdi. Çelik, "İstihbarat birimlerimizin engellediği 18 olay var. Bu, Suruç tarzı bir saldırıya benziyor. Arkasındaki zincirin çözülmesi lazım" dedi. Öte yandan soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, canlı bombaların hangi cesetler olduğunu belirledi. Bu çerçevede yakınlarının DAEŞ'e katılmış olabileceğini belirten 7 aileden DNA örnekleri alındı. Bazı kaynaklar ise iki canlı bombanın da kimliğinin belirlendiğini iddia etti.