Ders almıyorlar

Kanlı terör örgütü PKK, eğitimi boykot çağrısı yaptı. Vatandaştan destek görmeyince hendek kazıp okullara bomba attı. Şimdi de Şırnak Silopi'de 5 okulu bastı. 20'yi aşkın öğretmeni kaçırıp ardından serbest bıraktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2015 Güncelleme 08 Ekim 2015, 01:23
Ders almıyorlar

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçleri, hainleri iyice köşeye sıkıştırdı. Darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü PKK'ya katılım azaldı. Doğu ve Güneydoğu'daki bölge halkı, PKK'ya tepki gösterirken kalleşler şimdi de eğitimi hedef aldı. Diyarbakır Bismil'de 8 yaşındaki Elif Şimşek'i öldüren hainler, eğitim düşmanlığı başlattı.

SINIFLARA GİRDİLER...
PKK, 2015 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce bölge halkına okulları boykot çağrısı yaptı. Ancak vatandaş bu çağrıya katılmadı. Bunun üzerine hainler çileden çıktı. İlk olarak Muş Varto'da bir ilkokul tarandı. Diyarbakır'da bin 400 öğrencisi olan ilkokula, bomba bırakıldı. Teröristler şimdi de Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde okulları hedef aldı. Bir grup terörist dün ilçe merkezindeki Gazipaşa İlkokulu, 23 Nisan Ortaokulu, Sevgi İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nu bastı. Teröristler, 20'yi aşkın öğretmeni eğitim verdikleri sırada öğrencilerinin önünde zorla sınıftan çıkardı. Teröristler, bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra öğretmenleri serbest bıraktı. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden öğretmenler, durumu yetkililere anlattı. Güvenlik güçleri olayla ilgili operasyon başlattı. Eğitimin aksamasına neden olan hain girişim nedeniyle öğrenciler, okullarından ayrılarak evlerine gitti.

PKK'lı teröristler son 10 günde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 11 İlkokul, 5 Ortaokul, 7 lise ve 2 anaokuluna saldırdı. Türk bayrakları, Atatürk büstleri ve sınıflara el bombası ve molotofkokteyli atarak yaktı. Mardin'de ise bazı okulların girişine teröristler tarafından hendekler kazıldı. Teröristler, kentteki çocukların okula gitmesini engellemeye kalkıştı.