İhraç TAKVİM'i

Zekeriya Öz, 17 Aralık darbe girişimine imza attı. Dubai'de beleş tatil yaptı. TAKVİM, paralel savcının kirli icraatlarını tek tek ortaya çıkarttı. HSYK ise firar eden Öz'ün meslekten ihraç kararında TAKVİM'in sunduğu belgelerden yararlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2015 Güncelleme 24 Ağustos 2015, 02:03
İhraç TAKVİM’i

İÇİNDEKİLER

Paralel savcı Zekeriya Öz, hukuk tanımadı. Kumpaslarla askerleri hapse attı. 17-25 Aralık darbe girişiminde kilit rol oynadı. TAKVİM ise emirleri Pensilvanya'dan alan Öz'ün kirli icraatlarını manşetlere taşıdı. Paralel savcının, işadamı Ali Ağaoğlu'nun parasıyla Dubai'de krallara layık tatil yaptığı ortaya çıktı. Öz, TAKVİM skandalı belgeleyince "Faturayı ben ödedim" yalanına sarıldı. Ancak çok geçmeden işadamının şirketine sahte belge için fatura timi gönderdiği anlaşıldı. HSYK, 12 Mayıs'ta Öz'ün meslekten ihraç kararını aldı. Öz, son olarak Fethullahçı Terör Örgütü ile eylem birliği içinde hareket ettiği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmadan saatler önce Almanya'ya kaçtı.

http://i.tmgrup.com.tr/tk/2014/01/06/960x180/1388966236030.jpg

BELGELER GERÇEK, ÖZ ÖDEME YAPMADI
Öz'ün meslekten ihraç kararının gerekçelerinde ise sadece gerçekleri yazan TAKVİM etkiliydi. HSYK Tetkik Hakimi'nce hazırlanan 208 sayfalık gerekçeli kararda, Öz'ün mesleğin şeref ve onuruna leke sürecek nitelikteki eylemlerinin tespit edildiği kaydedildi. HSYK 2. Dairesi'nin gerekçeli kararında TAKVİM'in yayınladığı belgelerin etkili olduğu belirlendi. İhraç kararında 4 önemli olay gerekçe gösterildi. Daire, özellikle Öz'ün beleş Dubai tatilini inceledi. HSYK, Öz'ün TAKVİM'in yayınladığı faturaların sahte olduğu iddiasını maliye raporu ile çürüttü. Banka hareketlerinden tatilin Ağaoğlu şirketince ödendiği belgelendi. HSYK ihraç kararında, Öz'ün yurt dışında olduğu dönemlerde sanki adliyedeymiş gibi sahte işe başlama bildiriminde bulunmasını, Fatih Belediyesi'ne bir otel ve kafe için yasadışı işlem yaptırmak üzere baskı kurmasını ve 17 Aralık operasyonunu dönemin Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya bildirmemesini de gerekçeli kararında yer verdi.

Air Zekeriya

ALMANYA'DAN SIĞINMA İSTEDİ

Haklarındaki yakalama kararını duyunca kaçan Paralel savcılar Celal Kara ile Zekeriya Öz, Kiev üzerinden Almanya'ya firar etti. Öz'ün Almanya'dan siyasi sığınma istediği öğrenildi. Bu talebin kabul edilme olasılığının yüksek olduğu bildirildi. Öz ile birlikle Almanya'ya kaçan 17 Aralık soruşturması savcısı Celal Kara'nın da aynı talepte bulunacağı kaydedildi. Öte yandan Öz'ün bavulunda, önemli belgelerin de olduğu iddia edildi. Öz'ün siyasi iltica karşılığında Alman makamlarına bu belgeleri paylaşma sözü verdiği öne sürülüyor.

NAZİF KARAMAN

Kim koltuk çıktı Zekeriya?

İşin Öz'ü ortaya çıktı!