Alçak saldırı

Kanla beslenen üst akıl bu kez özgür basını hedef aldı. 1 ay önce binasına bomba konulan Star Gazetesi'nin Medya Grup Başkanı Murat Sancak dün otomobilinde silahlı saldırıya uğradı. Araca çok sayıda kurşun isabet ederken, ölen ya da yaralanan olmadı. Ve bu hain saldırıya cevap aynıydı: Susturamazsınız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2015 Güncelleme 21 Ağustos 2015, 02:17
Alçak saldırı

İÇİNDEKİLER

Hainler terörle mücadele konusunda dik duruş sergileyen medya kuruluşlarını hedef aldı. Star Gazetesi'nin Medya Grup Başkanı Murat Sancak dün silahlı saldırıya uğradı. 24 Temmuz'da İkitelli'deki Star Gazetesi'nin bahçesine terör örgütü MLKP bayrağı iliştirildi. Ardından da bomba konuldu. Bombanın etkisiz hale getirilmesi ile facianın eşiğinden dönüldü. Bu saldırının üzerinden daha 1 ay geçmeden, dün Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a suikast girişimi düzenlendi. Sancak, Arnavutköy Hadımköy'deki evinden korumasının ve şoförünün bulunduğu 34 MTS 68 plakalı araçla yola çıktı. Saat 10.30'da Hadımköy Çamlıca Caddesi üzerinde plakası alınamayan bir araç, Sancak'ın otomobiline arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Murat Sancak'ın şoförü yavaşladı.

PKK VE DHKP/C'DEN TEHDİT
Bu sırada arkadan çarpan ve içinde 2 kişinin olduğu araç Sancak'ın otomobilinin önünü kesti. Araçtan inen yüzü maskeli iki kişi ateş açtı. Sancak'ın koruması ön koltuktan atlayarak teröristlere karşılık verdi. Çatışma sonrasında hainler olay yerinden kaçtı. Sancak'ın bulunduğu ve zırhlı olmayan araca 21 kurşun isabet etti. Polise bilgi veren Sancak, ikisi son bir ay içerisinde olmak üzere değişik tarihlerde terör örgütü PKK ve DHKP/C'den tehditler aldığını belirtti. Sancak "Bir canımız var. Bu kadar şehit varken, biz şehit olmuşuz çok mu. Biz asla ve kata geri durmayacağız yayınlarımızda. Milli menfaatler ne gerektiriyorsa aynen devam ettireceğiz" dedi.

'DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ'
Kalleş saldırıya hem medya hem siyaset hem de toplumun her kesiminden tepki yağdı. İşte o tepkiler:
Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'ın amcası işadamı Ethem Sancak: Dört bir yandan saldırı altındayız. Niye? Çünkü memleketin çıkarlarını savunuyoruz. Bu vatana operasyon yaptırtmayacağız. Demek ki doğru yoldayız.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Karanlık güçler yine iş başında. Saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Siyaset kurumunu, medyayı, milleti dize getiremezler.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Kalem silahla susturulamaz.

TERÖR MEDYASI İŞ BAŞINDA
Doğan
Grubu ve Paralel Medya'nın yayın organı Samanyolu Haber, kalleş saldırıyı veriş şekliyle pes dedirtti. Samanyolu Haber, haberi "Havuz medyası yöneticisine saldırı" başlığıyla duyurdu. Hürriyet gazetesinin İnternet Yayın Koordinatörü Bülent Mumay ise Twitter mesajında Sancak'ın bir medya yöneticisi olduğunu gizledi. Olayı basit bir saldırı gibi duyurdu.

Barış SÖZAL-Ferit ZENGİN