Leylekler belediyeye kondu

Sındırgı Belediyesi, örnek bir davranışa imza attı. 50 yıllık hizmet binasının yıkılarak, yerine yenisinin yapılması için çatıdaki 3 yavru leyleğin uçması şarttı. Hal böyle olunca 3 milyon liralık yatırım, kuşların keyfine kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2015 Güncelleme 20 Haziran 2015, 00:06
Leylekler belediyeye kondu

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de yumurtadan yeni çıkan 3 leylek yavrusu, 3 milyon liralık yatırıma kondu! Balıkesir'e büyükşehir statüsü verildikten sonra Sındırgı İlçesi'nin 5 olan mahalle sayısı 74'e, belediye birimleri ise 5'ten 15'e çıktı. Hal böyle olunca hizmet verilen bölgenin genişlemesine bağlı olarak Sındırgı Belediyesi'nin 50 yıl önce yapılan 2 katlı binası yetersiz kaldı.

'15 GÜN SONRA UÇACAKLAR'
1965
'te yapılan hizmet binasının yıkılarak, yerine 3 milyon lira maliyetle 4 katlı belediye binası yapılmasına karar verildi. Ancak mevcut binanın yıkımı, çatıyı mesken edinen leyleklerin keyfini bekledi. Belediye binasının üzerindeki yuvada yumurtadan çıkan 10 günlük 3 leylek yavrusunun uçması beklendiği için yıkıma geçilemedi. Proje ve inşaat aşamasında önceliklerinin doğaya saygı olduğunu vurgulayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, inşaata başlayabilmeleri için mevcut binanın yıkılması gerektiğini söyledi. Yavaş, "Binanın çatısındaki bacanın üzerinde leylek yuvası var. Yaklaşık 30 yıldır burada leylekler konaklıyor, yavru yapıp yaz sonunda beraber göç ediyorlar. Şimdi bir çift leyleğin üç yavrusu oldu. 15 günden bu yana leyleğin yavrularının çıkmasını bekledik. Yavrular çıktı, 10 günlük oldular. İnşallah 15 gün sonra uçacaklar. 3 milyon liralık yatırım, yavru leyleklerin uçmasını, keyfini bekliyor" dedi.

'YUVAYI TAŞIYACAĞIZ'
Başkan Ekrem Yavaş, yavruların uçmasıyla söz konusu yuvayı, bacayla inşaat alanının hemen yanına yaptırdıkları direklerin üzerine taşıyacaklarını da sözlerine ekledi. Leylekler uçtuktan sonra inşaata başlayacakları bilgisini veren Yavaş, "Binanın yıkımı yaklaşık 45 gün gecikecek ama olsun, üç küçük leyleğin hayatı daha önemli. İnşallah seneye leylekleri yeni binamızın çatısında ağırlarız" dedi.