Gol yedi

Roberto Carlos'a kara para şoku! Avrupa'nın vergi cennetlerinden Andorra'daki kara para aklama olayı Aksihar Belediyespor'un hocası Carlos'un başına patladı; 2.8 milyon eurosuna el kondu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2015 Güncelleme 19 Mart 2015, 03:41
Gol yedi

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en iyi sol beklerinden Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, hayatının şokunu yaşadı. Akhisar Belediyespor'un teknik direktörlüğünü yapan Carlos, birikimini değerlendirdiği bankada hesaplara el konulmasıyla şaşkına döndü. Avrupa'nın vergi cennetlerinden kabul edilen Andorra'da patlak veren kara para aklama skandalı resmen Roberto Carlos'un başına patladı. Uluslararası mafya bağlantıları olduğu gerekçesi ile Banca Privada de Andorra'da (BPA) parası olanların hesabına el konulmasıyla Carlos'un da burada yatırımı olduğu ortaya çıktı. Carlos'un paralarının çoğunu bu bankada yatırım aracı olarak kullandığı öğrenildi.

GERİ ALMASI ÇOK ZOR

İspanya' dan gelen haberlere göre BPA'da 100 bin euronun altında parası olanlara devlet garantisi veriliyor. Carlos'un hesabında bu rakamın çok üstünde para olduğu, geri almakta zorlanacağı belirtiliyor. Carlos'un BPA'a bankasında sadece tek bir hesabında 2 milyon 800 bin eurosu bulunuyor. İspanya Merkez Bankası, ABD Hazine Bakanlığı'nın suç örgütlerinden gelen paraları aklamakla suçladığı BPA'nın Banco de Madrid'le ilgili ortaklığını gözönünde bulundurarak bu bankanın tüm aktivitelerini ikinci bir emre kadar durdurduğunu açıklamıştı. İspanya'da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile BPA bankası 2011 yılında yaklaşık 100 milyon euroya Banco de Madrid'in yüzde 100'ünü satın almıştı.