Servis şoförüne 26 yaş şartı

Özgecan'ın minibüs şoförü tarafından öldürülmesinin ardından harekete geçildi. Bakan Elvan, 26 yaş altında kimsenin servis şoförlüğü yapamayacağını açıkladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2015 Güncelleme 23 Şubat 2015, 00:00
Servis şoförüne 26 yaş şartı

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 26 yaşın altındaki sürücülerin okul servislerinde şoför olarak çalışamayacaklarını söyledi. Bakan Elvan, "Şehirlerarası otobüs şoförleri için en az 26 yaşında olma şartı var. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar" dedi. Türkiye'yi yasa boğan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın evine dönmek için akşam saatlerinde bindiği dolmuşun şoförü tarafından kaçırılarak hunharca katledilmesinin ardından bakanlık olarak yeni düzenleme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Elvan, şöyle konuştu:

'SEFER BERLİK İLAN ETTİK '
"Sayın Başbakanımız'ın önemli açıklamaları oldu, seferberlik ilan ettiğimizi söyledi. Kadına karşı şiddete yönelik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Şu ana kadarki uygulamalarımızda servis şoförlerinde yaş sınırı yoktu. 18'ini doldurmuş herkes servis şoförü olarak çalışabiliyordu. Biz 26 yaş sınırı getirdik. Değişikliği, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulamaya başlayacağız."