Nesrin'i Facebok arkadaşı kaçırdı

Fenilketonüri hastası olan 17 yaşındaki genç kız facebooktan tanıştığı genç tarafından kaçırıldı. Hasta kız için zamanla yarış var. Çünkü hayvansal gıdalar yerse bitkisel hayata girme riski var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2015 Güncelleme 16 Şubat 2015, 00:00
Nesrin’i Facebok arkadaşı kaçırdı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın yasını tutarken, bu kez İstanbul Ümraniye'den kötü bir haber geldi. 17 yaşındaki fenilketonüri hastası Nesrin K., facebook'ta tanıştığı Özgür Sezgin tarafından kaçırıldı. Bir haftadır kayıp olan Nesrin için zamana karşı amansız bir yarış başladı. Çünkü, Nesrin'in kesinlikle hayvansal gıda tüketmemesi gerekiyor. Aksi halde genç kızın bitkisel hayata girme riski var. Ümraniye'de oturan Nesrin K., 3 ay önce Facebook üzerinden Özgür Sezgin ile tanıştı. İddiaya göre, Özgür Sezgin bir süre sonra zorla birlikte olmak istediği genç kızı tehdit etmeye başladı. Sezgin, ailesini öldürmekle tehdit ettiği Nesrin K.'ya birlikte kaçmayı teklif edince olay polise ve savcılığa intikal etti.

ÇOK ÖZEL MAMALARI VAR
15 Ocak'ta 4. Aile Mahkemesi'nde Özgür Sezgin'in aileye ve Nesrin'e 6 ay süre ile yaklaşmamasına karar verildi. Ancak çılgın aşık genç kızın peşini bırakmadı. 10 Şubat Salı günü ailenin işlettiği çay ocağına giden Özgür Sezgin, Nesrin K.'yı kaçırdı. Baba Enver K. ise "Kızımın çok özel bir hastalığı var. Bedensel ve zihinsel engelliler gibi özel ilgi görmesi gerekiyor. Hayvansal gıda kesinlikle tüketmemeli. Yurtdışından özel getirilen pahalı bir maması, makarnası, büsküvisi, ekmeği var. Bu mamadan bir gün bile yemezse bitkisel hayata girebilir. Bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi. Güvenlik güçleri, hastalığından dolayı hafif şekilde "saflık" bulunan ve kolayca kandırılıp kaçırıldığı düşünülen Nesrin'i arıyor.

Erdoğan YAPIK