Sezer görmedi

Emekli Albay Uğur, paralel yapıyı 2003'te deşifre etti. Açıklamaları ise gündemi sarstı: Örgütle ilgili hazırladığımız rapor, dönemin Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Özkök tarafından sümen altı edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 01:41
Sezer görmedi

İÇİNDEKİLER

Ergenekon davasından 29 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, paralel örgütle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 2002-2004 yıllarında Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Uğur, devlet içine sızan paralel örgütle ilgili rapor hazırladıklarını, ancak raporun dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından sümen altı edildiğini söyledi.

ÖZ 'BU ÜLKEDE ESAS GÜÇ BİZİZ' DEDİ

Sezer'in konuyla ilgili somut adım atmadığını, Özkök'ün ise "Ne uğraşıyorsunuz bu işlerle. Bunlar Müslüman adamlar" dediğini aktardı. Paralel örgütün TSK'ya sızdığını, bazı üst düzey komutanların bu gerçeği bildikleri halde, "Bunlar Müslüman adamlar, zararları olmaz" diyerek örgüte göz yumduklarını belirtti. Uğur, 2002'de suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili ise "Hablemitoğlu, 'Köstebek' diye bir kitap yazdı. Kitapta Emniyet içindeki Fethullahçı yapılanmayı deşifre etti. Kitap yayınlanmadan önce Emniyet 'Yayınlamayacaksın' dedi. Sonrasında Hablemitoğlu katledildi" dedi. Ergenekon Davası'nda kendisini sorgulayan Savcı Zekeriya Öz'ün sorgu sırasında kendisine "İktidar bize vız gelir, tırıs gider, bu ülkede esas güç biziz" dediğini de sözlerine ekleyen Uğur, şöyle devam etti: "Kimse yanılıp 'Paralel örgüt bitti' fikrine kapılmasın. Şu anda küçülerek ayakta kalmaya ve sermaye birikimlerini korumaya çalışıyorlar. Tek amaçları Y-CHP'yi iktidar yapmak. Bunu başarırlarsa Cumhuriyeti kuran partiye Cumhuriyeti yıktıracaklar."

Zafer ŞAHİN