Sultanahmet'te dua Ayasofya'da ezan

Sultanahmet Camii'nde kıbleye dönüp dua eden Papa Francis, Ayasofya'yı dolaştığı sırada öğle ezanı okundu. Papa, 41 ülkede canlı yayınlanan ezan sesiyle Ayasofya hakkında detaylı bilgi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2014 Güncelleme 30 Kasım 2014, 00:18
Sultanahmet’te dua Ayasofya’da ezan

İÇİNDEKİLER

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in iki günlük Türkiye turu İstanbul ziyaretiyne noktalandı. Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği özel uçak, Atatürk Havalimanı'na saat 10.29'da indi. Papa Francis, İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Papa burada İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte el açıp dua etti.

ÖZEL BİLGİLER VERİLDİ

Papa Francis daha sonra kıbleye dönerek dua etti. Duanın ardından Rahmi Yaran Papa'ya "Allah kabul etsin" dedi. Papa, Sultanahmet ziyaretinin ardından Ayasofya'ya geçti. Ayasofya Müzesi Müdür Hayrullah Cengiz, Papa'ya Ayasofya hakkında bilgi verdi. Öğle ezanı eşliğinde müzeyi gezen Papa, daha sonra Ayasofya Özel Defteri'ni imzaladı. Yabancı basının da yakında takip ettiği ziyaret esnasında okunan ezanı, tüm dünya Papa ile beraber canlı olarak dinledi. O anlar, 41 ülkede canlı olarak ekrana geldi. Birçok gazeteci de, hatıra için o anları cep telefonuyla çekti.

ÖZEL OTOMOBİL!

Katolik
aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Atatürk Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Turkuaz halı üzerinde ayağı takılan ve sendeleyen Papa'ya İstanbul Valisi Vasip Şahin ve korumalar, yardımcı oldu. Fener Rum Patriği Bartholomeos da Papa'yı karşılayan isimler arasında yer aldı. Papa, İstanbul'da makam otomobili olarak Renault Symbol istedi. Sahil yolunu kullanarak Sultanahmet Meydanı'na doğru ilerleyen konvoy nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Papa'nın konvoyunun geçişinin ardından sahil yolu trafiğe açıldı. Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'nde ayine katılan Papa, Fener Rum Patrikhanesi'ni de ziyaret etti.

PAPA FRANCİS ÖZÜR DİLEDİ

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Ankara'dan ayrılışı sırasında kendisini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu uğurladı. Papa, Çavuşoğlu'na Ankara'da kendisine gösterilen samimi misafirperverlik sebebiyle teşekkür etti. Ziyareti sırasında Ankara ve İstanbul'da meydana gelen olası rahatsızlık sebebiyle ayrıca özür dileyen Papa Francis, "Bu güzel topraklarda olmak çok özeldi" dedi.