Yapılmayan yayına ceza

Ekmeleddin İhsanoğlu, YSK'ya şikayet etti, A Haber'e Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adaylara fırsat eşitliği vermediği için 5 durdurma cezası daha geldi. Ama baz alınan tarihlerde Tayyip Erdoğan'ın aday bile olmadığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2014 Güncelleme 29 Kasım 2014, 01:52
Yapılmayan yayına ceza

İÇİNDEKİLER

Yüksek Seçim Kurulu hukuku hiçe sayarak verdiği taraflı kararlarına bir yenisini daha ekledi. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kanalın yayınları, adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şikayeti üzerine mercek altına alındı.

26 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında A Haber'in yayınlarını "fırsat eşitliğini sağlama kuralının ihlal edilmesi" olarak değerlendiren YSK, A Haber'e 5 program durdurma cezası verdi. Ancak YSK, o dönemde ülkenin Başbakanı olan Erdoğan'ın sadece seçim için değil ülke gündemiyle alakalı olarak konuştuğunu unuturken, adaylık dışında hiçbir haber değeri taşımayan İhsanoğlu'nu bir Başbakan'la eş tuttu.

YSK'nın esas skandalı ise fırsat eşitliği tanınmadığını iddia ettiği tarihlerde Erdoğan'ın henüz Köşk adayı olmamasıydı. YSK, ceza için 26 Haziran tarihini başlangıç olarak kabul ederken, Erdoğan'ın resmi olarak 1 Temmuz'da adaylığını açıklamasını görmezden geldi. YSK böylece kararlarını taraflı verdiğini adeta itiraf etti.