Ömürlük unisex

Türkiye'de hem erkeklere, hem de kızlara 36 isim verildiği belirlendi. Özellikle 'Ömür' adını, her iki cinsin de eşit olarak seçtiği öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2014 Güncelleme 05 Kasım 2014, 00:43
Ömürlük unisex

İÇİNDEKİLER

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de en çok kız isimleri olarak Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep'in kullanıldığı ortaya çıktı. Erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hüseyin'in tercih edildiği belirlendi. Her iki cinse de en çok konulan 36 ismin bulunduğu tespit edildi. Bu isimler Yaşar, Ayhan, Dursun, İsmet, Muzaffer, Ümit, Özgür, İlhan, Hikmet, Yüksel, Özcan, Fikret, Cihan, Şerif, Deniz, Servet, Yücel, Sefa, Hidayet, Sezer, Olcay, Saffet, Güngör, Durdu, Günay, Ömür, İlkay, Kamuran, Kudret, Satı, Şenel, Elvan, Seyhan, Zülfü, Muhterem ve Güner olarak sıralandı. Bu adlardan Yaşar, Ayhan, Dursun'un erkeklerde daha fazla kullanıldığı dikkati çekti. Kadınlara da daha çok Satı, Yüksel, Deniz, Durdu'nun kullanıldığı öğrenildi.

ÜÇ İSİM ORTAK TERCİH
Öte yandan Ömür, Hidayet, Güngör ismini kullanan erkek ve kadınların sayısının ise birbirine yakın olduğu görüldü. Listenin başında bulunan, 224 bin 556 erkeğe ve 52 bin 108 kadına isim olan "Yaşar", hem toplamda hem de erkeklere en çok konulan ortak isimler arasında yer aldı. 125 bin 424 kadına ve 8 bin 630 erkeğe verilen 'Satı' da kadınlara konulan ortak isimler arasında ilk sıralarda yer aldı.