İşin gücün yalan Doğan

Binbir surat Aydın Doğan ilk kez milli iradeyi tanıdı. Kızlarını ve damatlarını alıp Köşk'e çıktı. Zafer Bayramı için düzenlenen resepsiyona katıldı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıktı. Barış mesajları yolladı. Ama bu tavrından 2 gün sonra caydı. Hocası Gülen'in baskısına dayanamadı! Hürriyet'ten yine paralel yayın yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2014 Güncelleme 03 Eylül 2014, 04:53
İşin gücün yalan Doğan

İÇİNDEKİLER

Doğan Medya Grubu, her daim Türkiye "gündemiyle" yakından ilgilendi! Attığı manşetlerle "gündemi" belirledi! Ancak paralel ihanet çetesinin 17-25 Aralık Darbe planlarını ne hikmetse görmezden geldi. Hatta Fethullah Gülen ve medyası ile işbirliği yapıp aynı manşetlerle okuyucunun karşısına geçti.

Bununla da kalmayan Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nu Pensilvanya'ya gönderdi. Hocanın adamlarıyla okyanus ötesine mesaj iletip "Kendisi kadar demokratik birini görmedim" dedi. Ama paralel çete çökünce kol kola giden Aydın Doğan, bir anda kulvar değiştirdi!

Doğan patron ilk olarak Enis Berberoğlu'nu görevden aldı. Pensilvanya ziyaretçisi Berberoğlu'na "Yaptığın gazeteyi beğenmiyorum. Beni batırdınız" dedi. Berberoğlu ile birlikte Gülen'in Prensi olarak bilinen Eyüp Can'ın da Doğan Grubu'yla ilişiği kesildi. Ardından Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret dolu yazılar kaleme alan Yılmaz Özdil'in işine son verildi.

BAŞ DÖNDÜREN DEĞİŞİM!

Dönme dolap misali dönen Aydın Doğan, daha sonra halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'te verdiği resepsiyona gitti. Yaptığı tüm riyakarlığa rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına geçti. Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Köşk'e giderken ailesini de yanına ekledi. Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı da Doğan Baba'nın arkasında salona girdi.

ZAMAN'A UYGUN ÜSLUP

İşte aynı Aydın Doğan, yine özüne döndü! İşi gücü yalan dolan olan Doğan'ın gazetesi Hürriyet dün cemaatin basın bülteni olarak baskıya girdi. Paralel çete tarafından düzenlenen 17 ve 25 Aralık operasyonuyla ilgili olarak verilen takipsizlik kararını manşete çekti. Haber sunumuyla adeta paralel çetenin darbe girişimini destekledi. Gülen'in gazetesi Zaman'la aynı dili kullandı. Ortaya çıkan manzara ise Aydın Doğan'ın binbirçeşit halini gözler önüne serdi.

DAMAT iSYANI


Aydın Doğan'ın dönüşleri baş döndürürken, damadının açıklamaları da şaşkınlık yaratmıştı. Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın eşi Mehmet Ali Yalçındağ, AK Parti Hükümeti'ne övgüler yağdırmıştı. Kayınpeder "U" dönüşü yaparken, damadının şu açıklamaları ise hafızalara kazınmıştı: "11 yıl oldu. AK Parti çok iyi ve çok önemli işler yaptı. Özellikle ekonomi alanında. Ülkeyi zenginleştirdi. Ülke nereden nereye geldi... Bunları kimse görmezden gelemez. Türkiye'de muhalefet yeterli işlevini yapamadığı zaman gazete yazarları muhalefet yapıyor. Mesela Sözcü Gazetesi. kampanya yapıyor. Bu doğru değil." Bu arada Yalçındağ, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi şu ifadeyi de kullanmıştı: "Adayım Recep Tayyip Erdoğan. En az yüzde 54 oy alır."

ETİK KURULA TAKILDI

Yılmaz Özdil, Hürriyet'ten kovuldu. Gazetenin kalemşörünün sonu şok etkisi yarattı. Herkes "Özdil'in kovulmasını" konuşurken, Hürriyet 1. sayfadan bir açıklama yayınladı. Yılmaz Özdil'in, Doğan Grubu'nun Etik Kurulu'ndaki ilkelere uymadığı açıklandı. Ancak Aydın Doğan'ın binbir çeşit suratı, kendi etik kuruluyla çakıştı!

CİN ALİ DE ORADAYDI

Fethullah Gülen'in telefon kayıtları, hükümete ve milli iradeye yönelik darbe planlarını gözler önüne serdi. Gülen'le paralel hareket eden iş dünyası da ortaya çıktı. Onlardan biri ise Pegasus'un sahibi Ali Sabancı'ydı. Söz konusu kayıtlarda Ali Sabancı'nın hocaya saygıda kusur etmediği ortaya çıktı. İşte Ali Sabancı da kayınpederi Aydın Doğan'ın peşinden Köşk'e gitti. Eşi Vuslat Doğan Sabancı ile sıraya girdi. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve First Lady Emine Erdoğan ile selamlaşmak için bekledi. Sabancı ve eşinin halleri ise objektiflere böyle yansıdı.