Çare şezlong

Türkiye, Köşk seçimine hazırlanırken o Bodrum'da yakalandı. Ramazan'da bira içip keyif yaptı. 'Ekmek için Ekmeleddin kampanyasına hiç katılmadı. Çatı aday hüsrana uğrayınca da Muharrem İnce şezlongundan kalktı. Hem tatilcilere hem de Kemal Kılıçdaroğlu'na çattı: 'Partimi yedirtmem'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2014 Güncelleme 13 Ağustos 2014, 02:02
Çare şezlong

İÇİNDEKİLER

Türkiye tarihi, 10 Ağustos'ta bir ilki yaşadı. Cumhur ilk kez kendi başkanını seçmek için oy kullandı. Recep Tayyip Erdoğan, sandıktan rekorla çıktı ve 12. Cumhurbaşkanı olarak Köşk'e adını yazdırdı. CHP ve MHP'nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu ise büyük hüsrana uğradı. Fethullah Gülen'in "İhsan'ı Ekmel" diyerek destek verdiği İhsanoğlu, sınıfta kaldı! İşte çatının çöküşü, muhalefeti de dağıttı. MHP bir kenara çekilirken CHP'de tam anlamıyla deprem yaşandı. 30 Mart'taki yerel seçimlerde iki partinin oy oranı yüzde 44 civarında iken çatı adayının yüzde 38'de kalması CHP'de hesaplaşma kapılarını açtı. Herkes birbirini suçladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdardoğlu ile şezlonglarını bırakmayan tatilciler ise suçlamaların ilk sırasında yer aldı. Ulusalcı kanat Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağı açarken tatil ve şezlongu yakından tanıyan Muharrem İnce de ortaya çıktı. Seçim kampanyasında sırra kadem basan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tek bir programında yer almayan, Ramazan vakti Bodrum'da biraları deviren İnce, "Partimi yedirtmem" diye konuştu.

HEZİMETE KILIF ARAMAYALIM
Yalova milletvekili İnce, dün sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından İnce ince mesajlar attı. Hem genel başkanına hem de İhsanoğlu'na destek veren partililere şöyle tepki gösterdi: "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz. Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım. Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz. Şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır."

BAYKAL'DAN DESTEK...
Bu arada İnce'nin sahneye çıkmasıyla gözler eski genel başkan Deniz Baykal'a çevrildi. Baykal'ın seçimden önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile bir araya geldiği belirtildi. Yapılan görüşme kulislerde 'Baykal genel başkanlığa İnce'yi ısıtıyor' yorumlarına neden oldu. Kulislerde, CHP'de İnce'nin yanı sıra Emine Ülker Tarhan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da genel başkanlık için nabız yokladığı kaydediliyor.

VEFA'LI DOST!
İnce Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Bodrum'da keyif çatarken TAKVİM objektiflerine böyle yakalanmıştı. Ramazan vakti biraları deviren İnce, şezlongtan kalktı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösteren parti yönetimine sert çıktı.

TIPIŞ TIPIŞ İSTİFA ET
"Çatı aday"ın hezimeti, CHP'yi karıştırdı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan partinin ulusalcı kanadı, Kemal Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağı açtı. Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, İsa Gök, Nur Serter, Birgül Ayman Güler ve Emine Ülker Tarhan dün gazetecilerin karşısına geçip önemli açıklamalar yaptı. Tarhan, "Hezimeti büyük bir başarı olarak nitelemek akılla dalga geçmektir. Genel başkan hemen istifa etmeli ve kurultayı toplamalıdır. CHP hiçbir zaman tıpış tıpış bir parti olmamalıydı" dedi.

CHP'Lİ MUHALİFLER ÇOK ERKEN DAVRANDI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başta Emine Ülker Tarhan olmak üzere bazı CHP'li muhalif milletvekilerinin Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmesini eleştirdi. Bahçeli, yaptığı kısa açıklamada CHP'li muhaliflerin çok aceleci davrandıklarını ifade etti.

İmza restiİmza resti

TekmeleddinTekmeleddin