Yeni Türkiye

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da 'Vizyon Belgesi'ni açıkladı: Yeni Türkiye vizyonu ile ülkemiz demokratikleşme, refah, uluslararası ilişkiler, şehirleşme gibi birçok alanda dönüşüm yaşayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2014 Güncelleme 12 Temmuz 2014, 00:59
Yeni Türkiye

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Vizyon Belgesi'ni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıkladı. Cumhurbaşkanı olması halinde birçok konuda 'Yeni Türkiye' mesajı veren Başbakan Erdoğan, 'Vizyon Belgesi'nin adını da, 'Yeni Türkiye Yolunda' olarak açıkladı. İşte Erdoğan'ın mesajları:

Halk, cumhuriyet tarihimiz boyunca ülkemizde değişim istedi. Biz gelmeden önce hakim olan önce devlet sonra millet idi ama biz geldik bunu tersine çevirdik. Önce millet, sonra devlet. Halkın arzu ettiği bu değişim bizden önce hiçbir zaman karşılanmadı. Demokrasi ve hak isteyenler kimi zaman, baskıyla zorbalıkla sindirildi. 2000'li yıllarda değilim isteği ötelenemez hale gelmişti. İste AK Parti 2001 yılında toplumun değişim isteğinde ortaya çıktı.

Yeni Türkiye vizyonu ile ülkemizin demokratikleşme, refah, uluslararası ilişkiler, şehirleşme dönüşüm sağlanacaktır. Artık Türkiye yardım alan değil yardım veren bir ülkedir. Türkiye'nin yardım eli biz göreve geldiğimizde 45 milyon dolar idi. Artık 3.5 milyar dolar oldu. Kızlarımız burada okuyamadı. Kızlarım ABD'de başörtüsüyle okudu. Üstat diyor ya 'Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya'..

Partime kapatma davası açıldı. Biz hep birlikte dik durduk. Ama bitmedi. 17 Aralık- 25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı şu an da Yassıada benzeri davalarımız olacaktı. O belgeleri açıkladık bir kısmını da açıklayacağız. Biz tuzaklara karşı ülkemiz adına direndik. Eski Türkiye herkes için karanlık Türkiye idi. Hepimiz eski Türkiye'nin acılarını yaşadık ama artık eski Türkiye, eski de kalmıştır. Kapıları kapanmıştır.

TUZAKLAR KURULDU

Kaçınılmaz değişim başladı. Bize oy versin vermesin, bu değişimden olumlu yönde etkilenmiştir. Eski Türkiye'den geriye az sorun kalmıştır. Terör, eski Türkiye'nin sorunu idi. O sorunu da çözdük ve çözüyoruz.

Cumhurbaşkanı olursak çözüm sürecini güçlü şekilde sürdürmek için gerekli müdadeleye devam edeceğiz. Çözüm sürecinin en yakın takipçisi olacağız. Bu süreci inşallah nihayete erdireceğiz.

Yeni anayasaya ilişkin umutlarımızı yitirmedik. Muhalefet kendisini değiştirmemiş ve değişime direnmektedir. Muhalefet partisine inanan kardeşlerimiz bu değişimi gerçekleştirecektir. Devletin başı cumhurbaşkanıdır. Halkın talep ve arzularını temsil edecek. Milletin isteklerini yapacak. Böylece devlet ve millet daha da kucaklaşacak.

Milli ve manevi değerleri reddedilen siyasi görüşleri kabul edilmeyen ve kapatılan toplumdur.

Siyasi tarihimiz boyunca 12 yıl boyunca da başörtüsü özgürlüğü kadar ifade özgürlüğü de savunduk. Biz Yaradan'ı severiz Yaradandan ötürü inancıyla baktık.

Biz herkes için demokrasi istedik. Herkes için özgürlük istedik ve bu yüzden 12 yıl boyunca komplolara tuzaklara milletimiz adına itiraz ettik, mücadele ettik.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM

Başbakan Erdoğan, "Devletimiz 1940'lardan itibaren değişebilseydi bugün çok farklı bir yerde olacaktık. 10 yılda bir darbelerin olduğu bir ülkeydik. 12 yıl boyunca ülkemize engeller çıkmasaydı biz bugün çok daha güçlü olurduk. Defalarca ölüm tehditleri aldım, Suikast girişimleri önlendi. İstanbul Belediye Başkanı iken tehditler aldım. O zaman atılan başlıklarda 'Artık muhtar bile olamaz' dendi. Muhalefet benim aday olmayacağımı söyledi ama kendileri aday olamadı" dedi.

SANATÇILAR DA KATILDI

Törene, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, sanatçılar Hülya Koçyiğit, Kutsi, Hande Yener, Uğur Işılak, Alişan, Zerrin Özer, Şafak Sezer ve Berdan Mardini, işadamları Adnan Polat, Ferit Şahenk, Ahmet Çalık, Mehmet Ali Yalçındağ, Yıldırım Demirören basketbolcular Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto ve Azınlık vakıfları temsilcisi Laki Vingas gibi isimler katıldı.

SABRIMIZ KALMADI

Erdoğan, Yeşilay'ın iftarında konuştu: Irak'taki rehine kardeşlerimizin bir an önce kurtarılması için elimizden geleni sabırla takip ediyoruz. Ama sabrımız artık son haddeye geliyor. Ey İsrail, Türkiye ile bir normalleşme istiyorsan kara harekatını ve bombalamayı durdur.

NOTLAR

Ekrana yansıtılan "Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi" görüntüsünde "Yeni Türkiye Yolunda" ve "Demokratik, müreffeh, öncü ülke" yazısı yer aldı. Sahnenin sağ tarafına Erdoğan'ın fotoğrafı kondu. Üzerinde "Milli İrade Milli Güç Hedef 2023, Hedef 2053, Hedef 2071" yazısı yer aldı. Sol tarafa ise Türk Bayrağı kondu. Salonun duvarlarında "Milletin adamı", "Milli İrade Milli Güç" yazıldı. Merkeze girişte herkes iki farklı noktada aramadan geçirildi. Xray kullanıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı, Marmaray, yüksek hızlı tren projesinde çalışan işçiler, bakanlar, AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, Türkİş, TESK, MemurSen, Hak-İş sendikaları da toplantıya katıldı.