Cemaatin demir yumruğu

TAKVİM, paralel devletin en kozmik isimlerinden birini daha deşifre etti. Kaynak Holding'in beyni Mustafa Özcan'ın İstanbul imamı hem de Gülen'in sağ kolu olduğu belirlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2014 Güncelleme 27 Mayıs 2014, 20:50
Cemaatin demir yumruğu

İÇİNDEKİLER

Takvim, paralel yapının Emniyet, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yargı ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) imamlarından sonra Türkiye imamına da ulaştı. Edinilen bilgilere göre o ismin, geçtiğimiz Mart'ta Maliye operasyonuna konu olan Kaynak Holding'in beyni ve cemaatin, Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olan Mustafa Özcan olduğu belirlendi.

BÜYÜK ABİLERDEN BİRİ
TAKVİM'in ulaştığı bilgilere göre Özcan, 10 yıl süreyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı yaptı. 20 yıldır da cemaatin Balkanlardan sorumlu imamı. Özcan, Balkanlar'da Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan'daki tüm cemaat faaliyetlerini yöneten kadronun en tepesindeki kişi oldu. Ayrıca Şerif Ali Tekalan, Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, Erdoğan Tüzün, Abdullah Aymaz, Naci Tosun ile birlikte 'cemaatin büyük 7 ağabeyi' arasında en kıdemlisi olarak anıldı.

ARSLAN'IN PATRONU
Mustafa Özcan, Diyanet İşleri Başkanlığı adına Kartal'da ilçe vaizliği yaparken cemaat adına da İstanbul imamlığını yürüttü. 2002'de emekli oldu. Aynı yıl Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. 2006'da Kaynak Holding'den ayrıldı. Özcan'ın Kaynak Holding'i yönettiği dönemde 2006 yılında Danıştay saldırısını gerçekleştiren tetikçi avukat Alparslan Arslan'ın Kaynak Holding'te çalıştığı ileri sürülüyor. Cemaatin kasası olarak da bilinen Mustafa Özcan, katı ve disiplinli biri olarak tanınıyor. Özcan'a bu disiplini nedeniyle 'demir yumruk' diye hitap ediliyor.

SIKI DOSTU YARGI İMAMI
Mustafa Özcan, Kartal Dragos sahil yolunda Fatih Üniversitesi Hastanesi'nin yanındaki bir villayı ofis olarak kullanıyor. Üst düzey cemaat yöneticileriyle görüşmelerini burada gerçekleştiriyor. Özcan'ın bu ofiste sık görüştüğü isimlerden biri de cemaatin bir dönem üst yargıdan sorumlu imamı olduğu belirtilen Osman Karakuş. Mustafa Özcan, gölge Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı olarak nitelendirilen Akademik Araştırmalar ve İnternet Vakfı'nı yöneten ve denetleyen isim. Mustafa Özcan, ayrıca Kaynak Holding uzun yıllar yönettiği için cemaatin parasal gücünü kontrol eden az sayıdaki kişiden biri olarak nitelendiriliyor. Özcan'ın şirketini koruyan Hisar Güvenlik, Kaynak Holding'in de şirketlerini koruyor.