Her taşın altından Pensilvanya çıkıyor!

Başbakan Erdoğan'dan Almanya dönüşü önemli açıklamalar: Okmeydanı örgütlerin kuluçka yuvası. Ölen iki gencimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Pensilvanya bu gerilimlerin tam göbeğinde. Köşk adayımızı Haziran ortasında açıklarız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2014 Güncelleme 26 Mayıs 2014, 01:36
Her taşın altından Pensilvanya çıkıyor!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya seyahati sonrası gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Alman yönetiminin başarılı ev sahipliği yaparak, "Gelmesin" kampanyasına yönelik oyunu bozduğunu söyledi. Okmeydanı'ndaki olaylara da değinen ve "Orası illegal örgütlerin kuluçka yuvası oldu" diyen Başbakan, özellikle Alevi aydınlardan kararlı duruş beklediğini söyledi.
İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

BÖLÜNMEYE FIRSAT VERMEYİN: Şu anda ilgili bakan arkadaşımın Alevi kanaat önderleri ile görüşme yönünde gayreti var.
Bizim üzüldüğümüz şey şu. Onları daha kararlı görmek istiyoruz. Özellikle Alevi aydınlarımızın kararlılığı, birçok şeyi değiştirmeye yetecek. Onları terörize etmeye çalışan illegal örgütlere karşı Alevi vatandaşlarımızın duruşu çok önemli. Teröre bulaşanların içinde Sünniler yok mu? Var. Buna izin vermemek lazım.

DİYALOĞU KURAMAMIŞ

OKMEYDANI: Okmeydanı'ndaki son hadiselerde hayatını kaybeden iki gencimizin aslında ikisi Alevi değil, sadece biri Alevi.
Fakat o Alevi gencimizin herhangi bir olaya karışmışlığı yok. Sadece cemevindeki bir cenaze törenine gitmiş, o sırada oluyor hadise. Diğerinin de hiç alakası yok. Ben, her iki gencimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle bir eylem ortaya konulmamış olsa, bu durum söz konusu olmayacaktı. O bölge ne yazık ki, DHKP-C terör örgütü başta olmak üzere bazı terör örgütlerinin kuluçka yuvası haline geldi. Tabii gereği yapılacak.

PENSİLVANYA: Pensilvanya, gerilimlerin tam göbeğinde. Şu anda hangi taşı kaldırsan altında o çıkıyor. Bu denli işin içinde. Farklı dini gruplarla dinler arası diyalog kurabilen Pensilvanya, kendi ülkesinde Müslüman kardeşleri ile diyaloğu kuramamış, onları çok farklı bir şekilde itham etmeye başlamıştır.

ÇÖKERTECEĞİZ: Pensilvanya'daki zatın arkasında, izinde olanlardan bazılarının yavaş yavaş Türkiye'den kaçmaya başladıklarını görüyoruz. Ulusal birliğimizi, güvenliğimizi tehdit eden böyle bir yapılanmayı çökertmezsek ülkemizin geleceği için çok ciddi sıkıntı verecektir.

GEZİ'DE BİZİ ÜZDÜLER

KOÇ GRUBU: Geçmişte Koç Grubu'nun birçok açılışına katıldım. Ama Gezi sürecinde bizi üzdüler. Tabii kabullenmiyorlar. 'Biz, böyle bir şey yapmadık, etmedik' diyorlar. Şu andaki yatırım 500-600 milyon dolarlık bir yatırım. Böyle bir yatırımı özellikle açmak ülkemin çıkarı için önemli bir şeydi. Başbakan olarak, ülkemde yatırım yapacak bir gruba, bir kişiye karşı kin tutacak halim yok. O benim için yanlış olur.

ACILI AİLELERE TAZİYE TELEFONU

Başbakan Erdoğan, Okmeydanı'nda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un babası Kemal Kurt ile dün telefon görüşmesi yaptı. Uğur Kurt'a rahmet, aileye de sabır dileyen Erdoğan, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Kemal Kurt'un da Başbakan'a teşekkür ettiği, alile olarak olayın aydınlatılmasını beklediklerini dile getirdiği öğrenildi. Başbakan ayrıca bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ayhan Yılmaz'ın ailesi ile yaralı polis memurlarını da aradı.

YALOVA'DA SEÇİM MİTİNGİ

Başbakan Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçiminin tekrarlanmasına karar verdiği Yalova'da dün miting düzenlendi. Erdoğan, vatandaşların Miraç Kandili'ni kutlayarak, özetle şöyle dedi: 17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, polis fezlekeleri şimdi elime geçti. Bu fezlekelerde benim için 'Dönemin başbakanı' ifadesi yazıyor. Yahu senin dönemin başbakanı dediğin Tayyip Erdoğan, bak hala burada.

OKAN MÜDERRİSOĞLU