Dünyayı verelim çocuklara

Türkiye'de dün bayram vardı. Ata'nın yadigarı 23 Nisan, her yerde coşkuyla kutlandı. Minikler meydanlarda çiçek olup açtı. Ancak bazı yavrular kendi günlerine çalışarak katıldı. 7 yaşındaki Yaşar ise ilk kez elma şekeri yemenin mutluluğunu yaşadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 01:46
Dünyayı verelim çocuklara

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün çocuklara kaldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'den Kars'a kadar coşkuyla kutladı. Çocuklar Ata'nın yadigarı olan bayramı meydanlara taşıdı. Tüm kentlerde adeta bir şölen havası vardı... Kimisi asker olup selam çaktı, kimisi de rengarenk kostümleriyle Roman havası yaptı... Dünün çocukları olan büyükler de yavrularını izleyip bir kez daha gurur gününe katıldı. 23 Nisan tüm çocukları mutlu ederken bir de hayatın diğer yüzü vardı. Onlar da kendi bayramlarına çalışarak katılan çocuklardı...

AIDS'LI Y.Ç. TEK BAŞINA KALDI
İstanbul'dan objektiflere yansıyan bir kare ise, rengarenk bayramın diğer yüzünü yansıttı. 7 yaşındaki Yaşar Yıldırım dün annesiyle Karacaahmet Mezarlığı'ndaydı. Kabristanlara su döküp para kazandı. Küçük Yaşar sonra da mezarlığın yanındaki okulun 23 Nisan gösterilerini demir parmaklıklar arkasında seyre daldı. Bu sırada dağıtılan elma şekerlerinden aldı. İlk kez elma şekeri yiyen Yaşar, hayatının en mutlu anlarını yaşadı. Şanlıurfa'da da hastanede verilen kandan AIDS kapan Y.Ç. (8), etkinliklerde tek başına kaldı. Ve bayramın diğer hüzünlü yüzleri ise Suriye'deki katliamdan kaçan çocuklardı.

ANKARA
Onlar Mustafa Kemal'in çocuklarıydı... Bu nedenle ilk durak, Ata'nın ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu. Anıtkabir'de düzenlenen törene yüzlerce çocuk katıldı. Ata'yı ziyaret etmek isteyen minikler, Anıtkabir'e sığmadı... Ve o gurur tablosu, objektiflere işte böyle yansıdı.

BURSA
23 Nisan'dan teknoloji de nasibini aldı. Bursa'da gösterilere katılan çocuklar, son günlerin trendine uyup 'selfi'ye katıldı.

AFYON
Afyonkarahisar'daki coşku tüm kenti boydan boya sardı. Ege'nin küçük efeleri de 23 Nisan kutlamalarına renk kattı.

YALOVA
Yüksek Seçim Kurulu Yalova'da seçimleri iptal etti. Boş kalan başkanlık koltuğuna ise 10 yaşındaki Ateşalp Yurdagül geçti.

ANTALYA
23 Nisan 1920'nin kahramanları, Antalya'da vücut buldu. Küçük askerin gurur dansı izleyenleri hem hüzünlendirdi hem sevindirdi.

KÜTAHYA
Çocuk demek renk demekti... Bunun kanıtı Kütahya'dan geldi... Kentteki kutlamalar, dünyalar tatlısı bu yavrunun Roman havasıyla şenlendi...

İSTANBUL
7 yaşındaki Yaşar, annesiyle Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabirlere su döküp para kazandı. Sonra bir okuldaki kutlamaları izlemeye daldı. Dağıtılan elma şekerlerinden aldı... Ve o mutluluk yüzüne böyle yansıdı.

ADANA
Küçücük bedenler, kendi bayramlarına uzaktan baktı. Zira onlar için öncelik para kazanmaktı. Tepsiyi başına alan bu yavrular da tören alanında simit satıp para kazandı.

HATAY
Bebelere balonlar, bebelerden geldi. Hatay'da bir çocuk, törenleri izlemek yerine balon ve pamuk şeker satıp bayramı seyretti.

Hamza ALP-Mete ÇAĞDAŞ-Tarık YILMAZ-Mehmet YILDIRIM