Baronların şatosu

TAKVİM, para baronlarının merkezine girdi. İsviçre'nin Montrö şehrindeki Caux Şatosu, dünyada en kritik politik kararların çıktığı yer olarak biliniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2014 Güncelleme 14 Nisan 2014, 11:24
Baronların şatosu

İÇİNDEKİLER

Dünyanın baronların en önemli merkezine TAKVİM ulaştı. Haber müdürümüz Mevlüt Yüksel, İsviçre'nin Montrö şehrinde bulunan Gül ve Haç Örgütü'nün Avrupa'daki en önemli şatosunu buldu.



Montrö'de, Cenevre Gölü'ne bakan ve 500 metre rakımda bulunan Caux Şatosu'nu deşifre eden Yüksel, gizemli bina hakkında önemli bilgiler edindi.



Yüksel "Bu şato dünyanın en önemli baronlarının Avrupa'daki toplanma merkezi. Şatonun bu özelliği Gül ve Haç örgütünden beri süregeliyor. Yüzyıllardır bu şatoda gizli toplantılar yapılıyor ve dünyanın kaderini belirleyecek kararlar alınıyor.



SEÇİM KUTLAMALARI YAPILIYOR
Avrupa'da önemli seçimler öncesi baronlar bu şatoda bir araya geliyor. Seçim sonrasında da aldıkları kararların başarıya ulaşması kutlanıyor.



Mesela Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac ve Francois Mitterand, seçildikten sonra başkanlık beratlarını bu şatoda aldılar. Şato günümüzde otel olarak kullanılıyor.



Geçen hafta Rotschild ailesinden bir çok kişi Caux Şatosu'na gelerek bir gizli toplantı yaptı. Alınanlar kararlar ise her zaman olduğu üzere sır gibi saklandı" diye konuştu.

MEVLÜT YÜKSEL