Oy dershane oy!

CHP, dershanelerin kapatılmasına karşı geldi. Ancak 2011 Seçim Projeleri'nde bu kurumları özel okula dönüştürme sözü verip alternatiflerini de belirlemişti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2013 Güncelleme 29 Kasım 2013, 00:00
Oy dershane oy!

İÇİNDEKİLER

Hükümet veli ve öğrencilerin büyük bir umutla beklediği çalışma için düğmeye bastı. Dershanelerin özel okula dönüştürme çabası, aileler başta olmak üzere herkesten büyük destek aldı. Cumhuriyet Halk Partisi ise bu çalışmayı eleştirerek, dershanelere destek veren Zaman Gazetesi, Samanyolu gibi basın yayın organlarına açıklama yaptı! Ancak CHP'nin 2011 Seçim Projeleri'nde dershaneleri özel okula dönüştürme sözü verdiği ortaya çıktı.

BAŞARIYA HİÇBİR ETKİSİ YOK
CHP'nin söz konusu raporunda dershanelere ilişkin dikkat çeken ifadeler şöyle: "Dershaneler özel okul statüsüne geçirilmeli. Dershaneye gitmek, üniversite eğitimi almanın ön koşulu haline gelmiştir. Oysa pek çok aile maddi zorluklar yüzünden çocuklarını dershaneye gönderememektedir. Eğitimle ilgili özel harcamalar arasında yer alan önemli bir alan da dershane harcamalarıdır. Fırsat eşitsizliği yaratan dershanelerin başarıya da bir etkisi yok."

* * *
OCAK'TAN İTİBAREN KAYIT YOK
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershaneler konusunda dün vekilleri bilgilendirdi. Bakan Avcı, "Çocuklar koşuşturmaktan kurtulacak" sözleriyle dershanelerin kapatılmasını savundu. Avcı, "Dershanelere Ocak ayından itibaren yeni kayıt alınmayacak. Ancak biz dershanecilerin finansman sorununu çözmek için çalışıyoruz" dedi.

FİNANSMAN DESTEĞİ
Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Dershanelerin özel okula dönüşme kriterlerimizde bir esneklik sağlayacağız. Özel okula dönüşmeyenler mevcut alt yapılarıyla akademik liseye dönüşebilir. Özel okula dönüşecek dershanelere arsa teşviki, kredi kolaylığı ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması gibi kolaylıklar sağlayacağız."

* * *
MHP DE KENDİSİYLE ÇELİŞTİ
MHP lideri Devlet Bahçeli de "Dershaneyle oynamak telafisi zor boşluklara yol açar" açıklaması yaptı. Ancak MHP'nin 2011 seçim beyannamesinde de dershanelerin özel okullara dönüştürüleceği yazıyor. İşte MHP'nin raporu: "Dershanelerin, okulların işlevlerini üstlenmesi önlenecektir. Bu kurumların özel okullara dönüşmesi teşvik edilecektir."

SAFURE CANTÜRK