En baba şüphe

Hayri Kozakçıoğlu, hayatını kaybetti. 'İntihar' dendi. Ancak kızı buna tepki gösterdi: 'Babam kesinlikle intihar etmedi. Vücudunda barut izi bile yoktu...'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2013 Güncelleme 21 Kasım 2013, 01:07
En baba şüphe

İÇİNDEKİLER

Çok değil bundan 7 ay önce Türkiye şok bir ölümle sarsıldı. OHAL eski valisi Hayri Kozakçıoğlu, İstanbul'daki villasında ölü bulundu. Olay kayıtlara intihar olarak geçti. Ancak intihar bulgusu ne ailesini ne de kamuoyunu tatmin etmedi. İşte Kozakçıoğlu'nun kızı Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu konuyla ilgili olarak TAKVİM'e önemli açıklamalarda bulundu. Meral Kozakçıoğlu, babasının intihar etmesi için hiçbir nedenin bulunmadığını söyledi.

PSİKOLOJİSİ ÇOK İYİYDİ
"Babam kesinlikle intihar etmedi" diyen Kozakçıoğlu, şöyle devam etti: "İntihar iki türlü sebeple olur. Birincisi eskiden beri yaşanan psikolojik sorunlar, ikincisi de cinnet anı. Ancak babamın hiçbir sorunu yoktu. Babamı ölmeden 1 gün önce görmüştüm. Psikolojik olarak da durumu gayet iyiydi. Babam kesinlikle intihar etmedi." Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu, merhum babasının ölüm şekliyle ilgili olarak da şu tespitlerde bulundu: "Babam öldüğünde odaya ilk ben girdim. Göğsüne ateş edilen insan kıvranır, ortalık karmaşa içinde olur. Ama öyle olmamıştı. Ayrıca insanlar yakın mesafeden de öldürülebilir."

DNA KALINTISI...
Öte yandan savcılık, "intihar" deyip Kozakçıoğlu'yla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı vermişti. Ancak Kozakçıoğlu ailesi bu karara itiraz etti. Adli Tıp'ın raporu da olayın intihardan çok uzak bir noktada olduğunu kanıtlar gibiydi. Zira Adli Tıp raporuna göre silahta yapılan incelemede parmak izi saptanmadı. DNA kalıntısı da bulunmadı. Meral Kozakçıoğlu da Adli Tıp raporunda babasının vücudunda hiçbir şekilde barut izi bulunmadığını söyledi.

'ANLATACAKLARIM VAR' DEMİŞTİ
Hayri Kozakçıoğlu, Türkiye'de terörün en yoğun yaşandığı 1990'lı yıllarda ilk Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) Valisi olmuştu. Kozakçıoğlu, "Yazacağım çok şey var ama gizlilik süresinin geçmesi lazım. Devlete biraz şey olacak. Çünkü yazdığım zaman devletin noksanlıklarını ve yanlışlıklarını ortaya koymak zorundayım. Bunları ortaya koyduğum zaman da PKK'nın eline koz vermiş olacağım" demişti.

YENi BiR iŞ KURACAKTI
Ailenin avukatı Metin Çetinbaş, olayın intihar değil cinayet olduğunu iddia etti, şunları söyledi: "Kozakcıoğlu'nun hiçbir sorunu yoktu. Hatta olay sabahı kuracağı iş için ofis bakmış. Ardından da yurt dışına gitmek için rezervasyon yaptırmış."