Laptop terör

3 PKK'lının cinayetini araştıran yargıcın laptop'ı çalındı. Herkes sustu, Osman Öcalan konuştu: Olayın ardında Fransa ve İran var. Hırsızlık çözülemez...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2013 Güncelleme 17 Ekim 2013, 02:23
Laptop terör

İÇİNDEKİLER

Türkiye demokratik adımlar atarken, dünya bu girişimi durdurmanın yollarını aradı. Fransa'da 9 Ocak 2013'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı 3 PKK'lının öldürülmesi ise "karanlık planları" gün yüzüne çıkarttı. Paris'in göbeğindeki infazla ilgili katil ya da katillere ulaşılamadı. Saldırıyla ilgili tüm deliller ise terör yargıcı Jeanne Duye'nin laptopunda idi. O bilgisayar, yargıcın evine özel bir anahtarla giren kişi ya da kişilerce çalındı. Delillerin bir kopyasının dahi olmaması ise karanlık şüpheleri arttırdı.

'ÇÖZÜM İSTEMİYORLAR'
Konuyla ilgili hem örgüt hem de Fransa sesizliğe büründü. Teröristbaşı Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ise TAKVİM'e konuştu. Cinayetlerin ardında Fransa ve İran'ın olduğunu açıklayan Öcalan şunları söyledi: "Paris'te işlenen cinayetler sırasında, PKK'nın o dönemki yöneticisi Murat Karayılan kuşatılmış durumdaydı. Olayların üzerine gidecek gücü yoktu. Cinayetlerin ardından Fransa ve İran'ın olduğunu bildiği için bir şey yapamazdı. Çünkü Karayılan İran'ın dostu idi. Eğer Kandil yönetimi cinayetlerin üzerine gitseydi, kendi içinde sorunlarla karşılaşırdı. Cemil Bayık da İran tarafından desteklendiği için sessiz kalmayı seçti. Bugünkü PKK'da yaşanan değişim, Almanya, Fransa ve İran tarafından desteklenmektedir. Çünkü bu ülkeler, Türkiye'deki terörün ve Kürt sorununun çözümünü istemiyor. Bu nedenle Avrupa'nın desteklediği bir PKK yönetimi, cinayetlerin üzerine gidemez."

NE SES NE GÖRÜNTÜ VAR
PKK'lı kadınların cinayetini araştıran yargıç Duye'nin evine 23 Eylül 2013'te hırsız girdi. Zanlılar sadece içinde PKK'lı kadınların cinayetiyle ilgili delillerin bulunduğu bilgisayarı çaldı. Bu sırada hem yargıcın evinin hem de sokağın MOBESE kameraları kayıt dışındaydı. Hırsızların özel bir kilitle eve girmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.

KİMSE AÇIKLAMA YAPMIYOR
Fransa'daki hırsızlık olayıyla ilgili ne terör örgütü PKK ne de Fransa'dan tek bir cevap gelmiyor. Biri ya da birileri derin hırsızlık olayını kapatmak için adeta elinden gelen herşeyi yapıyor.


MEVLÜT YÜKSEL