Gezi'ye baskın!

Gezi Parkı olaylarında Ankara ve İzmir'den sonra İstanbul'da da büyük bir operasyon yapıldı. 100 adrese yapılan baskında 30 kişi gözaltına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2013 Güncelleme 17 Temmuz 2013, 01:20
Gezi’ye baskın!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı eylemlerine yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, sabah erken saatlerde operasyon başlattı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü polislerinin de katıldığı operasyonlarda 100'ün üzerinde adrese baskın düzenlendi. Bazı öğrenci yurtlarının da arasında bulunduğu adreslerde, 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ŞİDDET EYLEMİNE KARIŞTILAR
Gözaltına alınanların Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri ve esnaf ile polise yönelik şiddet eylemlerine karıştıkları bildirildi. Gözaltına alınan 30 kişi arasında Türkiye Gençlik Birliği İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir ile bazı TGB üyelerinin de bulunduğu öğrenildi.

BAYRAKÇIYA TAHLİYE
Taksim'de Gezi eylemleri sırasında tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek ile birlikte 8 kişi, Metris Cezaevi'nden tahliye edildi. Şüphelilere, her gün mesai saatleri içerisinde karakola giderek imza atma şartı getirildi.

BAŞKENTTE 29 HAPİS
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri kapsamında Ankara'da, 31 Mayıs'tan bu yana 49'u Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli büro tarafından olmak üzere toplam bin 78 kişinin gözaltına alındığını, 29 kişinin ise halen tutuklu olduğunu açıkladı. Bu arada İzmir'de gerçekleşen dördüncü dalgada adliyeye sevk edilen 15 kişiden 11'i tutuklandı.

İKİNCİ GÖZALTI
Eskişehir'de Gezi eylemleri sonrasında darbedilen ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin kimliği tespit edilen 2 kişiden biri daha gözaltına alındı. Önceki gün adli kontrol verilerek serbest bırakılan S.K'nın yanında olduğunu belirlenen Ahmet Ö. (34) de sorgusu sonrası adli kontrol verilerek serbest bırakıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Gezi Parkı odaklı olaylar kapsamında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru A.Ş. hakkında "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek" suçundan hazırlanan iddianame Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.