Cinayetcell

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2013 Güncelleme 13 Mayıs 2013, 01:52
Cinayetcell

İÇİNDEKİLER

İstanbul Avcılar'da 31 Aralık 2012 günü Danyıldız çifti 13 yıllık evlilikten olan 12 yaşındaki kızlarıyla birlikte alışverişe çıkarak beyaz eşya ve kızları için de yeni yıl hediyesi beğendiler. Aytekin Danyıldız pimapen işi yaparken eşi Seman Danyıldız da yaşlı bir kadına bakıcılık yapıyordu. Alışverişten eşi ve kızıyla eve dönen Aytekin Danyıldız, evden çıkarak arkadaşanın iş yerine gitti. O sırada evde bulunan eşi Seman Danyıldız, 22:00 sıralarında bakıcılık yaptığı kadının kendisini arayarak hasta olduğunu gelip kendisine bir çorba yapmasını istediğini telefonla arayarak eşinden izin istedi. Eşinden izin alan Seman Danyıldız, ticari taksi çağırarak evden ayrıldı.

ÖLDÜRECEK MİSİN
Bir süre sonra eve dönmeyen eşini merak eden Aytekin Danyıldız, telefonla arayıp nerede olduğunu sordu. Seman Danyıldız da, "İnci hanımın yanındayım" diye cevap verdi. Ancak telefonu kapattığını sanan Sema Danyıldız, diğer telefonla sevgilisiyle konuşmaya devam etti. Bu sırada Aytekin Danyıldız da, kendi telefonunu kapatmayarak eşiyle karşıdaki şahsın konuşmasının hepsini dinledi. Saat 23:30'da evine dönen Aytekin Danyıldız saat 01:00 sularında tekrar eşini arayarak telefonda konuştuğu Ömer'in kim olduğunu sorarak telefon konuşmalarının hepsine şahit olduğunu söyledi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Aytekin Danyıldız ifadesinde şöyle anlattı; "Ben eve gelmesini istedim. Eşim telefonda bana 'Gelmezsem ne olur, gelirsem öldürece misin' dedi. En sonunda eşimi eve gelmeye ikna ettim. Eşim, 02:00 gibi eve geldi. Tartışmaya başladık o sırada kendimi kaybeştimiş. Evde bulundurduğum ruhsatsız silahım vardı. Tabancayla vurdum" dedi.

O ADAMDA NE BULDUN
Olay gecesi apartman sakinleri Vehbi Ulusoy ve Emin Gür, tanık ifadelerinde tarafların tartıştıklarına şahit olduklarını doğrulayarak; "Aytekin Danyıldız eşine "O adamda ne buldun" diye bağırarak eşinin kendisini aldattığına dair laflar söyledikten sonra silah sesi duyduk. Sonra da polisi aradık" dediler. Olaydan sonra Danyıldız tutuklanırken hazırlanan iddianamede Aytekin Danyıldız için 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, ruhsatsız silah bulundurma suçu içinse 3 yıla kadar hapis cezasi istendi.


Osman ASİLTÜRK